10 lucruri pe care nu ar trebui sa le mentionezi in CV-ul tau

10 lucruri pe care nu ar trebui sa le mentionezi in CV-ul tau

Un CV poate fi singura oportunitate pentru a face o prima impresie buna in fata unui potential angajator. Asadar, merita sa investesti timp pentru a alcatui cel mai bun CV posibil. Dincolo de o dactilografiere curata si imprimarea pe o hartie frumoasa, sau, in cazul depunerii CV-ului on-line, un PDF clar si usor de citit, exista lucruri pe care, cu siguranta, nu vrei sa le mentionezi in CV, daca doresti sa ai o sansa reala in fata angajatorului.

10 lucruri ce trebui omise in alcatuirea unui CV convingator

  1. Abilitatile secundare. Pune accentul, inca de la inceputul CV-ului, pe acele abilitati pe care doresti sa le dezvolti la viitorul loc de munca si scapa de sarcinile pe care nu vrei sa le ai, in care ai putea ramane blocat sau care nu iti folosesc in cariera.
  2. Denumirea „neprofesionala” a adresei de e-mail. Este recomandat, in cadrul unui CV, mentionarea unei adrese de e-mail care sa nu contina litere sau cifre aleatorii sau termeni nepotriviti.
  3. Atentie la ortografie si greseli gramaticale. Cuvintele scrise gresit sau greselile gramaticale nu lasa o impresie buna. Verifica CV-ul de mai multe ori inainte sa il prezinti.
  4. Informatiile personale. Evita, daca este posibil, mentionarea unor lucruri personale, cum ar fi  etnia sau afilierea religioasa, motivele pentru parasirea locul de munca anterior, adrese exacte sau numere de telefon ale angajatorilor anteriori.
  5. Poza. Singurul motiv pentru care ai putea include vreodata o fotografie in CV, poate fi daca modul in care arati este intr-adevar concludent pentru postul ce urmeaza sa il ocupi, sau daca potentialul angajator solicita acest lucru.
  6. Goluri in sectiunea de experienta. In unele cazuri, este posibil sa ai un decalaj de cateva luni sau mai mult intre locurile de munca mentionate in CV. Umple aceste goluri cu munca de voluntariat sau consultanta.
  7. A doua pagina. Incearca sa furnizezi informatiile importante despre tine si experienta pe care o ai, intr-o singura pagina. Pagina a doua este rareori luata in serios.
  8. Recomandari. Chiar daca pot reprezenta un avantaj, de obicei, recomandarile sunt de umplutura. Acestea vor fi luate in considerare doar daca treci de prima etapa a interviului.
  9. Evita descrierile stufoase. Foloseste listarile ordonate si o exprimare cat mai scurta si mai concreta. Un CV curat va avea mai multe sanse sa i se acorde atentia cuvenita.   
  10. Cifrele salariale. Mentionarea unei cifre salariale poate fi un lucru complicat. Daca mentionezi o suma prea mica pentru abilitatile pe care le ai, nu vei fi platit suficient, iar daca pornesti de la o suma prea mare, poti pierde interviul.