(P) Asociatia „Spune Da Vietii” deschide un nou Centru de Autism in Bucuresti

(P) Asociatia „Spune Da Vietii” deschide un nou Centru de Autism in Bucuresti

La 1 an distanta de la deschiderea primului centru Autism Step by Step,  ca urmare a cererii crescute, Asociatia „Spune Da Vietii” inaugureaza un nou centru de terapie pentru copiii cu Tulburari din Spectrul Autist.

Noul Centru Autism Step by Step se afla in sectorul 6 din Bucuresti, pe Bulevardul Iuliu Maniu nr.7, Corp T, et 2, (incinta APACA).

Autism Step by Step isi propune sa contribuie atat la imbunatatirea vietii copiilor cu tulburari de spectru autist, cat si a familiilor acestora. Caci, atunci cand intreaga comunitate din jurul copilului este bine, schimbarile remarcabile incep sa apara!

Autism Step by Step face aceste lucruri posibile prin programe de terapie si consiliere personalizate si eficiente (bazate pe dovezi stiintifice), sustinute de o echipa multi-disciplinara, precum si cu ajutorul generos al partenerilor implicati.

Si in cadrul noului Centru, programele desfasurate sunt gestionate de coordonatori BCBA (Board Certified Behavior Analyst), instructori RBT (Registered Behavior Technician), psihologi, psihoterapeuti, logopezi, asistenti sociali, profesori pentru invatamantul special. Echipa multi-disciplinara poate oferi o gama variata de servicii, care sa raspunda atat nevoilor copiilor cu autism, cat si nevoilor parintilor si familiei extinse.

Cu ocazia deschiderii celui de-al doilea centru Autism Step by Step, se ofera celor care se inscriu anumite servicii terapeutice gratuite:

  • pentru abonamentele cu 5 sedinte pe saptamana, evaluarea initiala si coordonarea sunt Gratuite timp de 3 luni;
  • pentru abonamentele cu 4 sedinte /saptamana, evaluarea initiala si coordonarea sunt Gratuite timp de 2 luni;
  • pentru abonamentele cu 3 sedinte/saptamana, evaluarea initiala si 1 sedinta de coordonare sunt Gratuite.

Promotia este valabila pana pe 31 iulie 2022.

Programe desfasurate in Centrul Autism Step by Step din sectorul 6:

  • Terapie ABA – ajuta la intarirea comportamentelor dorite si la descurajarea celor nedorite. Terapeutii folosesc recompense pentru a incuraja abilitatile sociale, de comunicare si de invatare. Astfel, copii si adolescentii cu Tulburari de Spectru Autist invata sa traiasca in mod independent.
  • Art Terapie – contribuie la imbunatatirea calitatii vietii copiilor cu autism. Ii ajuta sa comunice prin simboluri, sa-si puna ordine in ganduri, sa se concentreze mai bine si sa-si dezvolte abilitatile motorii fine, totul intr-o maniera distractiva. Folosind pictura, desenul, colajul, fotografia, modelajul sau alte mijloace artistice deblocam creativitatea si favorizam dezvoltarea personala.
  • Interactiune Sociala – faciliteaza integrarea sociala in randul copiilor si adolescentilor cu Tulburari de Spectru Autist. Organizam grupuri de socializare si programe speciale de interactiune sociala:  ateliere de arta, excursii la ferma, cursuri de gatit, proiectii de filme, ateliere de muzica.
  • Logopedie – copiii cu Tulburari de Spectru Autist pot avea dificultati in vorbire. Aceste probleme pot fi rezolvate sau ameliorate cu ajutorul terapiei logopedice.
  • Ludoterapie – contribuie la imbunatatirea vietii copiilor cu autism. Activitatile distractive, precum dansul, jocurile de societate, povestile terapeutice, jocul de rol sau vizualizarea creativa, devin un mijloc pentru dezvoltarea flexibilitatii, a imaginatiei si a aptitudinilor sociale.
  • Terapie cu animale – contribuie la imbunatatirea interactiunilor sociale, la cresterea emotiilor pozitive si la reducerea indicatorilor fiziologici ai stresului. In cadrul sedintelor de terapie, copii mangaie sau se joaca cu animalul respectiv (de obicei, un caine) si pot discuta in acelasi timp cu ingrijitorul acestuia.
  • Consiliere vocationala – evaluarea vocationala, orientarea profesionala, identificarea unui loc de munca, angajarea, sustinerea post-angajare sunt etape in dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, de autonomie si dezvoltare socio-profesionala a persoanelor cu TSA. Consilierea vocationala vine in sprijinul adolescentilor cu autism pentru o integrare eficienta in circuitul scolar si profesional.
  • Asistenta educationala – o masura de sprijin suplimentar pentru copii diagnosticati cu Tulburarea de Spectru Autist care se confrunta cu provocari zilnice si dificultati de invatare. Sedintele de asistenta educationala sunt personalizate pentru fiecare copil in parte.
  • Dezvoltare personala copii cu TSA si parinti – este calea cea mai eficienta spre atingerea obiectivelor noastre in viata. Sedintele de dezvoltare personala sunt organizate sub forma de ateliere de psihoeducatie, in care copiii si adolescentii cu TSA, dar si parintii acestora, fac pasi importanti catre autocunoastere si indeplinirea obiectivelor personale.
  • Grup de suport parinti –  isi propune sa faciliteze exprimarea deschisa a gandurilor si emotiilor pentru a veni in sprijinul parintilor cu copii/adolescenti cu TSA. Experienta comuna a parintilor permite auto-dezvaluirea, empatia, acceptarea, normalizarea, instalarea sperantei, experiente de tip catharsis si insight-uri.
  • Terapie Cognitiv Comportamentala – ajuta atat cu provocarile specifice autismului, cat si in tulburarile afective si anxioase co-ocurente acestui diagnostic. Se pune accentul pe ganduri si emotii, pe rezolvarea problemelor si pe initierea schimbarilor comportamentale benefice.
  • Terapie de Familie – sustine rezolvarea problemelor concrete cu care familiile cu copii / adolescenti cu TSA se confrunta, prin dezamorsarea situatiilor de criza, reechilibrarea / optimizarea rolurilor si imbunatatirea interactiunilor dintre membrii.

Mai multe detalii despre Centrele Autism Step by Step gasesti aici:

https://autismstepbystep.ro/centru-autism-sector-6-bucuresti/

https://autismstepbystep.ro/centru-autism-sector4-bucuresti/

Mai multe informatii despre activitatea asociatiei si despre atelierele organizate, aici:

https://www.facebook.com/AutismStepByStep/