Beyond the Future, primul eveniment marca TEDxInovatorilorStreet, ii indeamna pe romani la inovatie

Beyond the Future, primul eveniment marca TEDxInovatorilorStreet, ii indeamna pe romani la inovatie

13 personalitati din domeniul inovatiei tehnologice isi vor impartasi ideile cu cei entuziasti sau curiosi pe 16 septembrie 2021, la MATER Biblioteca de Materiale din cadrul NOD Makerspace (Splaiul Unirii nr.160, Bucuresti), in cadrul Beyond the Future, primul eveniment hibrid marca TEDxInovatorilorStreet, organizat de Inventikus, clusterul dedicat sustinerii si promovarii inventiilor romanesti. Acestora li se vor alatura si trei invitati speciali care au pus bazele unor noi domenii si perspective ale cunoasterii in Romania.

Conferinta se va desfasura atat online, cat si offline, iar participantii vor putea achizitiona bilete pornind de la 10 euro la  85 de euro, in functie de pachetul ales. 

Povestile invitatilor TEDxInovatorilorStreet, despre parcursul aventuros de la idee la inovatie, despre inventii care pot schimba lumea in mai bine, dar si despre provocarile viitorului, ofera speranta ca Romania si-ar putea sustine inventatorii pentru ca ulterior proiectele lor sa contribuie la cresterea calitatii vietii.

„In cadrul primului eveniment din seria TEDxInovatorilorStreet reunim lideri de opinie din domenii diverse, precum medicina, educatie, psihologie si IT, pentru a demonstra ca tehnologia poate fi folosita in orice domeniu de activitate, de oameni cu preocupari variate. Aducem laolalta vizionarii, oamenii care au idei stralucite pe care le transpun in realitate, in inventii si inovatii care pot genera un impact puternic la nivel social”, declara Ioana Borsan, Project Manager TEDx InovatorilorStreet.

Personalitati care au ales sa schimbe Romania in bine

Astfel, reuniti de pasiunea comuna pentru a realiza ceva care sa faca o diferenta reala in societate, personalitatile care vor inspira publicul la TEDxInovatorilorStreet sunt

 • Andrei Botescu – fondatorul Atelierelor Pegas, brandul romanesc de biciclete,
 • Olivia Vereha – fondatoarea Code4Romania, o comunitate de oameni care dezvolta solutii IT ce rezolva probleme ale societatii,
 • Stefan Busnatu – medic si directorul Centrului de Inovatie si Sanatate Digitala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”,
 • Raluca Balaci – directorul executiv al UiPath Foundation, organizatia primului unicorn romanesc, care sprijina accesul la educatie al copiilor din medii defavorizate,
 • Alexandru Budisteanu – creatorul VisionBot, un robot care ii ajuta pe inventatori, studenti sau tineri antreprenori sa produca echipamente electronice acasa
 • Andrei Cioroaga – cofondatorul RecoMedica, platforma medicala dedicata preventiei si triajului medical.
 • Adela Serghiescu – presedintele Asociatiei pentru Sprijin Emotional si Psihoterapie,
 • Dragos Bordescu – inventator MindLoop,
 • Catalina Moleavin – presedintele Transilvania Toastmasters,
 • Romulus Oprica – fondatorul BrandBerry,
 • Vlad Macelaru – inventatorul ClarK,
 • Sorin Axinte – inventatorul Hyperpragma
 • Catalin Toncea – business development manager Inventikus.
 • Dumitru Prunariu – primul cosmonaut roman,
 • Mitrita Hahue – directorul general al Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM)
 • Marius-Ioan Piso – presedintele Agentiei Spatiale Romane (ROSA).

„Telul nostru este de a contribui la formarea unei noi generatii de inventatori, intrucat Romania este o piata cu un imens potential de dezvoltare tehnologica. Ne dorim sa le oferim stabilitate inventatorilor nostri care, stim prea bine, cel mai adesea se vad nevoiti sa plece peste hotare, in cautarea sprijinului atat de necesar pentru punerea unei idei in practica. Inventikus isi propune prin acest eveniment sa aseze fundatia unei comunitati, unde inventatori si entuziasti ai evolutiei inovatiei tehnologice din tara sa poata sa colaboreze, si astfel, exodul creierelor sa fie stopat”, spune Catalin Buciumeanu, cofondator Inventikus.

Expozitie dedicata ultimelor inovatii

La TEDxInovatorilorStreet, participantii vor putea patrunde mai adanc in tainele celor mai recente progrese tehnologice ale inventatorilor romani datorita unei expozitii gazduite in receptia NOD Makerspace, unde partenerii si unii dintre speakeri vor avea standuri la care inventiile si inovatiile lor vor putea fi analizate in detaliu. De exemplu, publicul va putea descoperi Hyperpragma- un modul de autoasamblare a diferitelor structuri, Mindloop- o tehnologie de scanari tractografice ale creierului folosind doar scanare EEG. Vor mai putea fi vazute un robot din celebrul joc Minecraft, ori o casuta de pasarele automatizata, inventiile realizate de EEG.Artbyte, echipa de robotica a  studentilor Universitatii din Transilvania.

 

###

Despre Inventikus

Inventikus este un cluster format de entuziasti ai cercetarii si inventicii, profesori, doctori, ingineri si oameni de afaceri, preocupati de viitorul Romaniei sub acest aspect. Principala sa misiune o reprezinta sustinerea si promovarea inventiilor si inventatorilor nationali, in vederea dezvoltarii antreprenoriatului tehnologic romanesc si utilizarii intensive a resurselor creative pentru accelerarea progresului societatii si impulsionarea economiei. TEDxInovatorilorStreet este un eveniment organizat de Inventikus, ce reuneste experti din diverse domenii de activitate, conectate la tehnologie, care isi vor impartasi povestile despre drumul parcurs catre inovatie.

 

Despre TEDx (x = eveniment organizat independent)

In spiritul ideilor care merita raspandite, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care reunesc oamenii pentru a impartasi o experienta asemanatoare TED. La un eveniment TEDx, difuzoarele video si sesiunile TED Talks live se imbina pentru a declansa discutii profunde si conexiune. Aceste evenimente locale sunt denumite TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferinta TED ofera indrumari generale pentru programul TEDx, dar evenimentele individuale TEDx sunt organizate independent (sub rezerva anumitor reguli si reglementari).

 

Despre TED

TED este o organizatie non-profit dedicata „ideilor care merita impartasite” (Ideas Worth Spreading), de obicei sub forma unor discursuri scurte si puternice (de 18 minute sau mai putin) tinute de ganditorii si doers de top din prezent. Multe dintre aceste discutii au loc la conferinta anuala TED din Vancouver, British Columbia, si sunt apoi disponibile gratis, pe TED.com.  Printre vorbitorii TED s-au numarat Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan si Daniel Kahneman.

Initiativele deschise si gratuite ale TED de a raspandi idei includ TED.com, unde zilnic sunt postate videouri cu Discutiile TED; Programul TED de traducatori, care furnizeaza subtitrari si transcrieri interactive precum si traduceri de la mii de voluntari din intreaga lume; initiativa educationala TED-Ed; premiul TED de un milion de dolari, care finanteaza indivizii exceptionali cu o „dorinta” sau o idee de a schimba lumea; TEDx, care ofera licente pentru mii de persoane si grupuri care organizeaza evenimente marca TED la nivel local in intreaga lume; si programul TED Fellows, care selecteaza oameni inovatori de pe tot globul pentru a amplifica impactul proiectelor si activitatilor lor remarcabile.

 

Despre NOD Makerspace

TEDxInovatorilorStreet este gazduit de NOD Makerspace, de pe Splaiul Unirii  nr. 160, un hub de spatii de coworking, makerspace, ateliere de lemn & metal, studio-uri private, spatii de intalniri si evenimente, si MATER, prima si singura biblioteca de materiale din Europa de Sud-Est.

###

CONTACTE

Contact Organizator Beyond the Future, TEDxInovatorilorStreet

Ioan Borsan, Project Manager TEDxInovatorilorStreet

E: ioana.borsan@inventikus.com

M: +40720328000

Contact Media

June Communications

Dana Mischie, PR Executive

E: dana.mischie@junecom.ro

M: 0723670933