Carrefour organizeaza alaturi de Fundatia sa cea de-a doua colecta internationala de alimente in beneficiul Programului Banca de Alimente a Crucii Rosii

Carrefour organizeaza alaturi de Fundatia sa cea de-a doua colecta internationala de alimente in beneficiul Programului Banca de Alimente a Crucii Rosii

Bucuresti – 27 noiembrie 2014

Fundatia Carrefour organizeaza cea de-a doua colecta internationala de alimente in Romania, in colaborare cu Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane, in toate cele 27 de hipermarketuri Carrefour din tara si in magazinele de tip Market din Alba Iulia, Bacau, Ramnicu Valcea si Targoviste. Cu ocazia acestei campanii, aproape 3.000 de magazine din 10 tari in care Carrefour isi desfasoara activitatea isi vor concentra resursele si energia pentru ajutorarea persoanelor nevoiase prin intermediul bancilor de alimente.

La initiativa Fundatiei Carrefour si Carrefour Romania, Crucea Rosie Romana, prin programul Banca de alimente, s-a alaturat campaniei internationale de colectare de alimente, care se desfasoara simultan in 10 tari: Romania, Argentina, Belgia, Brazilia, China, Franta, Italia, Polonia, Spania si Taiwan.  In Romania, Carrefour este sustinatorul programului Banca de Alimente inca din anul 2009, cand proiectul a fost initiat si implementat in hipermarketurile Carrefour din intreaga tara.

„Banca de alimente a Crucii Rosii reprezinta, de cand a fost inaugurata – in urma cu 5 ani, un ajutor real si constant pe care il acordam persoanelor aflate in imposibilitatea de a-si procura singure hrana. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, in pragul sarbatorilor de iarna, sa sprijinim cat mai multi oameni nevoiasi carora sa le aducem o bucurie. De aceea, lansam invitatia tuturor clientilor Carrefour, de a se alatura campaniei noastre si de a face posibil un vis – o lume fara foame”, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

„Ii invitam pe clienti sa se alature initiativei Carrefour si Fundatiei Carrefour de a ajuta persoanele nevoiase prin intermediul Bancii de alimente a Crucii Rosii Romane. In 2013, la prima editie a colectei internationale, am reusit sa strangem peste 6 tone de alimente greu perisabile in doar o saptamana. Speram ca anul acesta sa reusim cu ajutorul clientilor nostri sa depasim aceasta cantitate”, a declarat Teodora Juravle, Manager Comunicare Marketing Carrefour Romania.

Pana in prezent a fost colectata din donatiile in magazinele Carrefour partenere o cantitate de 180.000 kg de alimente.

Fundatia Carrefour a sprijinit Crucea Rosie Romana si prin alte  proiecte care au venit in completarea Bancii de alimente acoperind toate judetele tarii:

·    Proiectul Carrefour 18 judete, implementat in 2012 in 262 de localitati din mediul rural si urban. Peste 15.800 de familii au primit alimente greu persisabile in cantitate totala de 189.600 kg. Numarul total de beneficiari s-a ridicat la 47.358 de persoane.

·    Proiectul Banca de alimente in toata tara, implementat in 2014 in 600 de localitati din mediul rural si urban – 41 de judete si 6 sectoare din Bucuresti. 141.000 kg, respectiv 11.750 de pachete a cate 12 kg cu alimente greu perisabile au fost distribuite catre 44.000 de persoane defavorizate.

Carrefour, partener al bancilor de alimente in fiecare zi incepand cu 1994

Carrefour este partener al Bancilor de alimente incepand cu anul 1994. Mai mult, pe langa aceste campanii de colectare, Carrefour doneaza constant produse alimentare catre diverse asociatii, in special produse proaspete. In 2013, aproximativ 77 milioane de portii de mancare au fost distribuite in intreaga lume, Carrefour fiind unul dintre cei mai importanti donatori catre Bancile de Alimente din Franta.

Mai mult, prin Fundatia Carrefour, asociatiile locale beneficiaza de suportul logistic si de infrastructura necesara pentru transportul si depozitarea alimentelor – inclusiv a produselor proaspete. Din 1994, Carrefour a finantat achizitionarea a 18 camere frigorifice si 182 masini pentru Bancile de Alimente din intreaga lume, dintre care 143 de masini izoterme.

Despre Carrefour:

Cu peste 10.100 de magazine in 34 de tari, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numarul unu in Europa. De peste 50 de ani, Carrefour este un partener pentru viata de zi cu zi. In fiecare zi, acesta primeste in magazinele sale peste 10 milioane de clienti din lumea intreaga, oferindu-le o gama larga de produse si servicii la preturi echitabile.

In Romania, Grupul Carrefour numara 166 de magazine dintre care 27 hipermarketuri ‘Carrefour’, 85 supermarketuri ‘Market’, 46 magazine de proximitate ‘Express’, 7 magazine de proximitate ‘Contact’ si un magazin de comert online: www.carrefour-online.ro.

Despre Fundatia Carrefour: Creata in anul 2.000, Fundatia Carrefour isi indeplineste misiunea internationala de organizatie de interes public prin implementarea de programe de solidaritate alimentara destinate persoanelor aflate in nevoie, plecand de la functia sa de baza, aceea de retailer. Datorita experientei echipelor Grupului Carrefour, Fundatia actioneaza pe doua axe principale de interventie: solidaritate alimentara si ajutor umanitar de urgenta. Cu un buget de 6.5 milioane de euro, Fundatia Carrefour a finantat 48 de proiecte in 2013, in 9 tari. Pentru mai multe informatii, vizitati www.fondation-carrefour.org

Despre Crucea Rosie Romana: Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Principiile fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sunt: Umanitate, Impartialitate, Neutralitate, Independenta, Voluntariat, Unitate, Universalitate.

Despre Banca de Alimente a Crucii Rosii Romane: Ca raspuns la criza economica, Crucea Rosie din Romania a demarat, in septembrie 2009, Proiectul Banca de alimente, scopul acestui proiect fiind sprijinirea cu alimente de baza a familiilor/persoanelor singure care nu-si pot procura prin fortele proprii necesarul zilnic de hrana, ceea ce pe termen lung poate produce grave dezechilibre in sanatatea fizica si psihica a acestora.

In prezent, proiectul se deruleaza in 36 filiale de Cruce Rosie, 6 din Bucuresti si 27 din judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Iasi, Ilfov, Sibiu, Suceava, Vrancea, Dolj, Dambovita, Neamt, Galati, Hunedoara, Maramures, Mures, Prahova, Satu Mare, Timis, Alba, Gorj, Valcea si Mehedinti, la nivelul fiecarui judet si sector al municipiului Bucuresti existand cate o filiala de Cruce Rosie.

Contact presa Fundatia Carrefour

Anaïs Lannes: +33 (0)1 41 04 28 74 / E-mail: anais_lannes@carrefour.com

Contact presa Crucea Rosie Romana

Daiana Andreianu: 0756 085 435 / e-mail: daiana.andreianu@crucearosie.ro

Contact presa Carrefour Romania

Carrefour Romania: +40 212 06 74 00 / E-mail: pr_carrefour@carrefour.com