Cateva trucuri pentru a parea mai destept in e-mail-uri

Cateva trucuri pentru a parea mai destept in e-mail-uri

In lumea afacerilor, cel mai fertil teren pentru  crearea unei imagine convingatoare este comunicarea electronica.  Felul in care iti compui e-mail-urile sau abilitatea de a selecta si organiza mesajele trimise au aceiasi importanta pe care o are limbajul trupului in viata reala. Este important sa lasi o impresie buna celor cu care comunici prin e-mail, parand pasionat, dedicat si nu in ultimul rand, destept.

Iata cateva trucuri pentru a parea mai destept in e-mail-uri

  • Plange-te de numarul mare de e-mail-uri. Intotdeauna trebuie sa te plangi de volumul mare de e-mail-uri pe care le primesti, fara a mentiona insa numarul exact al acestora. Afla intai cate mail-uri primesc colegii sau partenerii tai de afaceri pentru a nu prezenta o cifra nerealista. Astfel, vei parea o persoana ocupata, cu multe solicitari sau cu o clientela vasta.
  • Foloseste semnatura „trimis de pe telefon’. Foloseste la trimiterea mesajelor o semnatura de tipul „trimis de pe telefon”. Vei parea astfel o fire dinamica, aflata tot timpul in miscare, gata sa-si rezolve problemele oriunde si oricand, dand un motiv in plus persoanei cu care comunici sa aiba incredere in abilitatile tale.
  • Fii primul care-si felicita partenerii de afaceri. Fie ca este vorba de o reusita in domeniul in care activeaza, de un eveniment social sau de o sarbatoare religioasa, fii intotdeauna primul care da „reply” colegilor de serviciu, sefilor sau partenerilor de afaceri, pentru a-i felicita si pentru a le lauda calitatile. Acesta te va face sa pari activ si implicat, atat in viata ta profesinala cat si in cea personala.  
  • Fii primul care stabileste o intalnire. Daca porti o conversatie prin e-mail cu o persoana de interes sau partener de afaceri, intotdeauna fii primul care propune stabilirea unei intalniri. Persoana cu care discuti va avea impresia ca intalnirile de afaceri sunt o rutina in programul tau de lucru, ceea ce-ti va oferi un plus de prestigiu si profesionalism.
  • Asteapta un timp pentru a raspunde la mail-uri. Nu raspunde la e-mail-uri imediat dupa ce le-ai primit, mai ales in cazul propunerilor pe care vrei sa le refuzi. Asteapta cateva zile pana sa dai un „reply’, apoi intreba daca oferta mai este valabila, cu spernata ca aceasta a expirat de mult. Astfel vei evita sa capeti o reputatie proasta datorata refuzurilor prea frecvente.