Ce greseli sa nu faci la montajul acoperisului casei

Crearea unui acoperis durabil este pe departe un aspect insemnat, de care depinde functionalitatea intregii cladiri. Daca instalarea invelitorii, a membrane antidens sau altor elemente din structura acoperisului sunt deficitare, pot aparea infiltratii si chiar daune severe in caz de intemperii.

Fortele naturii, ploaia, vanturile puternice sau ninsorile abundente sunt factori de care nu trebuie sa uitati, deoarece pot afecta calitatea vietuirii in locuinta in cazul in care acoperisul se strica. De aceea, recomandarea noastra este sa va orientati mereu catre achizitionarea de produse de buna calitate, rezistente la intemperii, precum tigla metalica sau tabla cutata.  Aceste solutii de invelitori pot fi instalate atat pe acoperisurile noi, cat si la cele in curs de renovare.

Iata cateva erori fatale care va pot costa scump in cazul in care nu respectati normele de executare a unui acoperis:

  • invelitoarea se alege in functie de structura de rezistenta a acoperisului!

De exemplu, tigla ceramica nu este indicata pentru acoperisurile nu foarte solide, din cauza greutatii sale mari.

Recomandare: optati pentru un sistem de panouri usor si etans, cu rezistenta sporita in fata diverselor conditii de vreme. Totusi, in cazul in care preferati tigla ceramica, sfatul specialistilor in domeniu este sa ridicati o sarpanta robusta, capabila sa sustina greutatea mare a invelitorii.

  • multe erori sunt semnalate si in ceea ce priveste termoizolarea

Materialele pentru termoizolarea acoperisului, desi ascunse privirii, joaca un rol semnificativ in a conferi rezistenta si longevitate unui acoperis.

Recomandare: montati o folie impotriva vaporilor daca proiectul de acoperis include si o mansarda locuibila.

  • calitatea lucrarii conteaza extrem de mult. Asadar, va indemnam sa contractati o echipa de profesionisti.

Chiar daca mesterii amatori pot veni cu propuneri tentante, este preferabil sa optati pentru serviciile unor montatori autorizati! Astfel, va protejati investitia si totodata, beneficiate de garantia lucrarilor efectuate.