Ce inseamna sa construiesti o mansarda intr-o casa veche

Ce inseamna sa construiesti o mansarda intr-o casa veche

Toate casele vechi au poduri ce pot fi amenajate si folosite mai bine decat ca locatii de depozitare a pomului de Craciun sau a obiectelor pe care nu le mai vreti in preajma. Daca v-ati decis sa faceti din spatiul de depozitare unul de locuit, sa apelati la un specialist poate fi cea mai buna idee, pentru a fi siguri ca nu veti realizare greseli de executie si proiectare.

Mai intai, este esential ca anumite criterii sa fie respectate. Este important sa stabilit inaltimea podului si sa determinati cat de rezistent este acesta, daca doriti sa il convertiti intr-o mansarda moderna. In unele cazuri, cele doua repere – inaltimea si rezistenta, nu indeplinesc standardele, asa ca se recomanda un plan care sa urmareasca consolidarea tavanului si a viitoarei podele a mansardei. In plus, o evaluare din partea unui specialist va fi necesara, pentru a sti daca proiectul este unul viabil.

Poate fi necesar sa recurgeti si la lucrari de intarire a fundatiei casei, de refacere a plafonului si pardoselii. Izolarea joaca si ea un rol important, oferind protectie impotriva vantului, ploii, focului si fiind o solutie ideala pentru prevenirea infiltratiilor nedorite in pereti si pentru a va lipsi de zgomotele exterioare deranjante.

Niste piloni pentru sustinerea acoperisului sunt o idee inspirata, mai ales pentru acele spatii deschise si de intindere vasta. Pilonii va vor ajuta si sa delimitati eficient spatiul disponibil.

Va recomandam sa nu va zgarciti si sa alegeti cele mai bune finisari, cu materiale noi si la standarde inalte, capabile sa ofere protectie sporita impotriva mucegaiului, umiditatii si a focului.

Ventilatia este la fel de semnificativa. Puteti opta pentru ferestre de mansarda Duro, Aero sau Hive cu manere elegante ce permit blocarea in pozitie mediana.

Un alt aspect de luat in calcul il constituie si modul cum se realizeaza accesul in interiorul mansardei. Scarile rustice sau cele in forma de spirala sau cu scari mari, asa cum poti vedea in paginile revistelor de design interior, cu biblioteci sau debarale integrate sub scari pentru a economisi spatiu, par a fi o posibilitate tentanta.

Caloriferele se monteaza sub ferestre. Daca nu va convine sa folositi central termica, puteti folosi alte metode de incalzire pe timp de iarna: prin pardoseala, cu panouri radiante sau cu aparate de aer conditionat.

Nu este imposibil sa creezi o mansarda primitoare si cu lumina naturala din belsug, dar trebuie sa ai in vedere anumiti pasi si in cele din urma, sa alegi inspirat decoratiunile interioare.