SRL sau Societate cu Raspundere Limitata este cea mai flexibila forma juridica, si, totodata, cea mai raspandita forma de organizare din Romania. Succesul si durata de viata a unei firme depinde foarte mult de concurenta, de capital, de investitii, de promovare, etc. Din pacate, nu toate afacerile sunt de succes. Ce faci daca te afli in situatia de a radia firma? Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi?
Administratorul unui SRL poate alege, in cazul in care se afla in dificultate, intre urmatoarele 2 variante: lichidarea firmei sau suspendarea temporara a activitatii.
Lichidarea unui SRL presupune parcurgerea a doua etape: cea da dizolvare si cea de radiere.
Pentru Dizolvarea SRL-ului ai nevoie de urmatoarele acte:
- Cerere de inregistrare a mentiunii – original
- Decizia asociatului unic de dizolvare – original
- Dovada achitarii taxelor.
Pentru Radierea SRL-ului, ai nevoie de urmatoarele acte :
- Situatia financiara de lichidare;
- Dovada publicarii in Monitorul Oficial;
- Dovada platii taxei de timbru judiciar si a taxei de registru.
Procesul de radiere este concretizat prin depunerea unui dosar la Registrul Comertului, si reprezinta incetarea deplina a capacitatii de folosinta a societatii comerciale respective. Acest proces poate dura pana la doua luni si se efectueaza in doua etape, prima de publicare a hotararii de dizolvare la Monitorul Oficicial si a doua constand in solicitarea de radiere a firmei la Registrul Comertului.
Tot acest proces poate fi simplificat semnificativ apeland la o echipa de specialisti care sa te ajute sa eviti problemele ce pot interveni pe parcurs si sa economisesti timp. De asemeni, daca ai nevoie de indrumare si de explicatii exacte a etapelor ce trebuie urmate, cat si de ajutor la intocmirea cererilor si actelor necesare, apeleaza cu incredere la serviciile oferite de echipa http://www.expert-contabila.ro/