Ce sa NU faci pentru a avea succes

Ce sa NU faci pentru a avea succes

Exista o sumedenie de surse care te informeaza cu privire la ce trebuie sa faci pentru a avea succes. Putine sunt insa cele care-ti spun ce sa nu faci. Succesul depinde intotdeauna de mai multi factori, de initiativa, perseverenta, organizare, putere de concentrare si de capacitatea de a face alegeri corecte. Dar la fel de importanta este si abilitatea de a evita anumite situatii ce ar putea compromite atingerea unui obiectivului final, oricare ar fi acesta.

Iata ce sa nu trebuie sa faci pentru a avea succes.

 

  • Nu te limita la ce considera altii ca reprezinta succesul. Poate cel mai important lucru pentru a avea succes este sa ai incredere in propriile tale convingeri. Pentru unii oameni succesul inseamna bani, pentru altii faima, un birou de colt sau o masina de lux. Dar succesul adevarat provine din capacitatea de a face o diferenta sau din realizarea unei viziuni personae. Asa ca nu te lasa influentat de oamenii care au o viziune superficiala asupra succesului.
  • Nu renunta la ceea ce ti-ai propus. Unul dintre cei mai mari inamici ai succesului este renuntarea. Cu totii avem momente de indoiala, cand ne spunem „Este prea greu” sau „Poate ar fi trebuit sa fac altceva”. De aceea este intotdeauna important sa-ti amintesti ca perseverenta este un ingredient esential pentru reusita si sa nu te abati de la drumul ce te duce la finalizarea obiectivelor propuse.
  • Nu te lasa prada plictiselii. Exista oare oameni care nu se plictisesc? Si daca da, atunci ce fel de oameni sunt acestia? Oamenii care nu se plictisesc sunt cei care sunt in permanenta curiosi despre tot ce-i inconjoara, de la cele mai marunte lucruri la cele mai marete. Ei nu se complac, nu se multumesc cu putin si sunt in permanenta in cautarea unor modalitati de autoperfectionare.
  • Nu uita sa ai grija de tine. Cei mai multi oameni de succes considera ca sanatatea si ingrijirea personala sunt prioritare. Acestia au o alimentatie sanatoasa, merg la sala in mod constant si acorda atentie orelor de somn. Si asta pentru ca inteleg cat de important este sa iti mentii functiile vitale la un nivel optim. Mens sana in corpore sano, nu? Asa ca pune sanatatea in varful listei de prioritati.
  • Nu uita! Nu poti sa le faci pe toate. De multe ori, oamenii care nu stiu ce presupune sa lucrezi intr-un anumit domeniu isi imagineaza ca le pot face pe toate. In realitate insa reteta „omul bun la toate” este cum nu se poate mai ineficienta si foarte rar exista exceptii. De aceea trebuie intotdeauna sa fii constient de abilitatile tale si mai ales de limite. Cauta sa lucrezi in echipa sau sa colaborezi macar periodic cu oameni care stiu sa faca foarte bine ceea ce tu nu prea te pricepi sa faci.