Conferinta de lansare a proiectului EDURIGHTS4GIRLS

Conferinta de lansare a proiectului EDURIGHTS4GIRLS

Proiect derulat de Asociatia GO-AHEAD Bucuresti in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si cu Asociatia Scolara Suceveana pentru Educatie si Dezvoltare cu sprijinul financiar Active Citizens Fund Romania, program finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este cresterea capacitatii nivelului de constientizare si aplicare a drepturilor omului, in special a celor legate de problematica de gen si accesul/ dreptul la educatie prin masuri specifice de dezvoltare personala, consiliere, terapie de care beneficiaza cel putin 480 de eleve si 210 cadre didactice din 14 unitati de invatamant din judetele Neamt si Suceava, precum si actiuni extinse de constientizare, monitorizare, advocacy de care beneficiaza peste 2000 de persoane – elevi, parinti, profesori, actori din comunitatile vizate.

Luni, 17 mai 2021, incepand cu ora 10.00, in Sala de festivitati a Colegiului Tehnic “Gheorghe Cartianu” Piatra Neamt va avea loc Conferinta de lansare a proiectului, unde sunt invitati sa participe, alaturi de reprezentantii celor trei parteneri, directorii celor 14 unitati de invatamant implicate in proiect din cele doua judete, inspectori scolari, directori, mass media.

Conferinta de lansare va fi gazduita de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si se va desfasura in sala de sedinte a institutiei si simultan pe platforma ZOOM, transmisa LIVE pe canalul de Youtube al proiectului:

www.youtube.com/channel/UCTvrsjhg8p4X3WkYSJ4yMWA

Proiectul EDURIGHTS4GIRLS – Acces egal la educatie cu o  finantare in valoare de 248.853,72 euro prin programul Active Citizens Fund Romania de catre Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021 are ca scop principal cresterea capacitatii nivelului de constientizare si aplicare a drepturilor omului, in special a celor legate de problematica de gen si accesul/dreptul la educatie prin masuri specifice de dezvoltare personala, consiliere, terapie de care beneficiaza cel putin 480 de eleve din 14 unitati de invatamant din Neamt si Suceava si 210 cadre didactice, precum si actiuni extinse de constientizare, monitorizare, advocacy de care beneficiaza peste 2000 de persoane – elevi, parinti, profesori, actori din comunitatile vizate.

Obiectivele proiectului sunt:

Imbunatatirea capacitatii institutionale a 14 unitati de invatamant din judetele Suceava si Neamt pentru implementarea si monitorizarea politicilor/ recomandarilor/ strategiilor nationale si internationale privind egalitatea de gen si violenta bazata pe gen si dreptul la educatie pentru fete prin activitati de cercetare, monitorizare, watchdog si constientizare desfasurate pe o perioada de 2 ani.

Cresterea nivelului de informare, constientizare, educatie specifica privind drepturile omului si combaterea discriminarii de gen a peste 2600 de persoane din judetele Neamt si Suceava: 3300 de ore de dezvoltare personala, terapie, consiliere pentru 480 de eleve din grupuri vulnerabile si preponderent din mediul rural, 336 de ore de dezvoltare personala si terapie pentru 210 profesori, campanii si evenimente pentru 2000 de persoane (parinti, profesori, elevi si eleve, membri din comunitate).

Despre Programul Active Citizens Fund Romania

Programul Active Citizens Fund Romania este finantat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitatile economice si sociale si a consolida relatiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare si statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de catre consortiul compus din Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, Fundatia pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitatile de Romi, Fundatia PACT si Frivillighet Norge, care actioneaza in calitate de Operator de Fond desemnat de catre FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE si Norvegiene. Active Citizens Fund Romania vizeaza consolidarea societatii civile si a cetateniei active si cresterea capacitatii grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totala de 46.000.000 euro, programul urmareste dezvoltarea pe termen lung a sustenabilitatii si capacitatii sectorului societatii civile, intensificand rolul sau in promovarea participarii democratice, a cetateniei active si a drepturilor omului si consolidand in acelasi timp relatiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Pentru mai multe informatii despre Active Citizens Fund in Romania, va rugam accesati www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informatii despre Granturile SEE si Norvegiene, accesati www.eeagrants.ro.”

Date de contact:

  • Inspectoratul Scolar Judetean Neamt
  • Persoana de contact:
  • Mihai OBREJA
  • Coordonator P1
  • Telefon: 0233 214860
  • Email: office@isjneamt.ro