CRESTE FLUTURI! – Proiect stiintific pentru copii

CRESTE FLUTURI! – Proiect stiintific pentru copii

Asociatia pentru Consultanta si Suport Educational – COSSE  a lansat un kit educational inedit:  „CRESTE FLUTURI!”

Prin intermediul acestui kit, copiii de toate varstele pot urmari ciclul de dezvoltare al fluturilor, de la stadiul de larva la stadiul de fluture adult.

Procesul se desfasoara in perfecta siguranta atat pentru copii, cat si pentru fluturi, intr-un recipient care nu se deschide pana la stadiul de pupa. Fluturii adulti, dupa trei zile de observare, sunt redati naturii (eliberati).                     

Intreaga transformare se defasoara în 12 – 16 zile, chiar sub ochii copiilor.

Kitul poate fi comandat din 5 martie pana  in 5 octombrie, fiind necesara o programare, deoarece in crescatorie  se dezvolt? anual cateva generatii de fluturi, larvele mici fiind disponibile in anumite perioade.

Kitul de baza contine: recipient cu 5 larve si hrana necesara dezvoltarii, ghid de informare pentru îngrijirea larvelor, covoras cu iarba si flori, pavilion pentru fluturii adulti, eprubeta pentru flori.

Organizatia ofera suport pe toata durata procesului, pune la dispozitie fise de lucru  in format electronic si poate sustine, pentru centrele educationale, intalniri online cu prezentari ?tiintifice, concursuri sau activitati creative.

Se pot oferi  kituri personalizate, pentru grupuri, de 20-30 larve, fiecare copil cu recipientul si larva lui.  Repetarea experientei, cu alta grupa/clasa sau anul urmator,  presupune comanda recipientului cu larve, celelalte materiale pot fi reutilizate.

Informatii suplimentare pot fi g?site pe site-ul Asociatiei COSSE:   www.cosse.ro