Mare este dezamagirea atunci cand vasele de portelan comandate online ajung la tine ciobite sau sparte. Transportul produselor fragile, din ceramica, portelan sau sticla, a fost si este una dintre marile provocari ale comerciantilor si producatorilor. Socurile si vibratiile din timpul transportului, manipularea gresita, accidentele, toate pot duce cu usurinta la deteriorarea si spargerea acestor tipuri de produse.
Indiferent daca trimiti, primesti sau pur si simplu te muti si vrei sa stii cum ar trebui sa impachetezi obiectele fragile, din ceramica, portelan, sticla, pentru a veni in ajutorul tau, am realizat acest mini-ghid care contine sfaturi utile pentru o impachetare eficienta si rezistenta.
In primul rand, dimensiunea ambalajului trebuie ales in functie de continutul acestuia. Ambalajele care nu sunt suficient incarcate se pot deforma, iar cele prea incarcate se pot desface sau pot presa prea mult continutul. Asigura-te ca exista un spatiu de 5 – 6 cm intre produs si peretii cutiei, care sa fie umplut fie cu folie cu bule, fie cu fulgi din polistiren, pentru a diminua socul in cazul unui impact.
Ce fel de ambalaje sa alegi?
Ca sa te asiguri ca produsele tale rezista pe durata transportului, foloseste intotdeauna ambalaje de inalta calitate. Rezistenta, amortizarea si durabilitatea sunt factori de care trebuie sa tii cont atunci alegi un astfel de ambalaj.
Cea mai buna optiune pentru ambalarea produselor fragile sunt cutiile din carton cu 3 – 5 straturi. Acestea rezista la socuri, zgarieturi si schimbari de temperatura.
Dupa ce ai ales cutia potrivita, e timpul sa vezi daca produsul tau poate fi infasurat in folie stretch. Folia stretch este rezistenta la rupere si perforare, ofera stabilitate ambalajelor, protejeaza produsele pe timpul depozitatii si ofera vizibilitate si transparenta. Pentru unele bibelouri, statuete sau alte produse din ceramica nu se recomanda infasurarea in folie.
Exemplu: Produsele din portelan, sticla sau ceramica care au parti delicate individuale, cum ar degete delicate lungi, petale de flori, tulpini de flori sau frunze nu ar trebuie infasurate in folie, pentru ca exista un potential ridicat de rupere al acestor zone din cauza presiunii exercitate la infasurarea cu folie stretch.
Produsele care nu pot fi infasurate in folie stretch, trebuie pozitionate in centrul cutiei din carton, iar cutia trebuie umpluta cu alte materialele izolante, pentru a impiedica continutul sa se miste, pentru a amortiza socurile si pentru a proteja produsele de apa, praf, precum: folie cu bule de aer, pungi cu aer, fulgi din polistiren sau lacasuri de polistiren, burete, carton.
Daca trebuie sa impachetezi mai multe astfel de produse in cutie, foloseste intotdeauna separatoare din carton intre ele. Acestea izoleaza si impiedica frecarea, preiau si atenueaza vibratiile ce pot duce la fisuri si spargeri.
Produsele fragile care au o forma simpla, fara parti delicate individuale, pot fi infasurate in folie stretch. Asigura-te ca infasori toata circumferinta produsului pentru o fixare eficienta. Dupa infasurare, aseaza produsul in cutie, umple cutia cu alte produse izolatoare pentru a atenua vibratiile si pentru a te asigura ca produsul nu se misca in timpul livrarii.
Poti folosi cu incredere folia cu bule pentru fixarea produselor fragile in cutie. Aceasta protejeaza impotriva zgarieturilor si amortizeaza socurile. Este impermeabila, izolanta si reciclabila. In plus, este disponibila in dimensiuni si grosimi variate.
Exemple de produse care pot fi infasurate in folie stretch sau in folie cu bule.
La final, dupa ce ai folosit materiale izolante potrivite ca sa amortizeze socurile, cutia ar trebui sa arate asa:
Nu umple prea mult cutia si nu lasa spatii. Ea trebuie sa fie perfect plina, ca in imaginea de mai sus.
Pentru sigilarea cutii foloseste banda adeziva rezistenta, eventual poti folosi si banda adeziva personalizata, daca vrei sa-ti promovezi afacerea, si lipeste inscriptia “FRAGIL”.
Sursa poze: chatsworthlady.com