Cum sa lasi o prima impresie de neuitat

Cum sa lasi o prima impresie de neuitat

Oamenii care lasa o prima impresie de neuitat sunt cei care au un impact pozitiv asupra mintii si inimilor celor cu care intra in contact, fie in mod direct sau prin mijloace de comunicare media. Ei poseda calitati care nu sunt intotdeauna trecute in C.V., dar care ies la iveala atunci cand conteaza, in situatiile dificile, a caror rezolvare depinde de solutii eficiente si spontane.

Care sunt trasaturile oamenilor care lasa o prima impresie de neuitat?

  • Isi stabilesc obiective inalte. Cei mai multi oameni prefera siguranta si isi propun sa realizeze obiective cu sanse mari de reusita. Putini sunt, insa, cei care sunt capabili sa isi asume riscuri si sa urmareasca un vis aparent irealizabil. Acestia sunt oamenii care lasa o prima impresie de neuitat, cei care au asteptari inalte atat de la ei insisi cat si de la altii.
  • Considera ca situatiile dificile sunt defapt oportunitati. Problemele neasteptate, obstacolele neprevazute si crizele majore sunt pentru majoritatea oamenilor motive de descurajare, care ii impiedica sa-si urmareasca in continuare obiectivele. Oamenii care au un impact puternic asupra celorlalti sunt cei care vad in momentele dificile o oportunitate. Ei au abilitatea sa reorganizeze o echipa si sa adapteze strategiile de lucru in situatii neprevazute.
  • Se comporta omeneste. Majoritatea oamenilor au o atitudine profesionala la locul de munca. Dar cei care lasa o impresie de neuitat nu sunt doar profesionali, ci si deschisi din punc de vedere emotional. Acestia dau dovada de un entuziasm sincer in cazul unei reusite si isi arata aprecierea pentru munca sustinuta si eforturile suplimentare. Imbinarea profesionalismului cu omenia este o trasatura de caracter admirabila.
  • Conduc impreuna ceilalti. Oamenii aflati in pozitii de conducere, care lasa o impresie de neuitat, sunt cei care au ajuns acolo prin acordul celor din jur si nu prin preluarea autoritatii in mod abuziv. Cei mai multi oameni se simt inspirati de calitatile liderului lor, nu de functia acestuia. Membrii unei echipe vor prefera intotdeauna sa lucreze cu seful decat pentru sef.
  • Isi asuma riscurile in mod real. Oamenii care lasa o impresie de neuitat sunt, deasemenea, cei care isi asuma riscuri, nu de dragul de-a se da in spectacol sau din interese personale, ci pentru ca sunt ferm convinsi de reusita. Acesti oameni ii pot inspira pe cei din jur sa-si urmeze visele, prin cuvinte, actiuni si prin puterea exemplului.