Cum sa porti un costum. 8 reguli pe care orice barbat ar trebui sa le stie

Cum sa porti un costum. 8 reguli pe care orice barbat ar trebui sa le stie

Se apropie un interviu important? Jobul tau implica intalniri de afaceri cu persoane fizice si juridice? Esti invitat la un eveniment formal? Atunci, cu siguranta costumul este tinuta perfecta pentru tine. Insa, trebuie sa stii cum sa porti un costum. Iata 8 reguli pe care orice barbat ar trebui sa le stie:

  1. Ultimul nasture de la sacou trebuie sa fie intotdeauna deschis. Ultimul nasture de la sacoul costumului barbatesc are un rol pur estetic. Tine-l deschis mereu. Regula este valabila chiar si in cazul sacourilor la doua randuri de nasturi. De asemenea, si ultimul nasture de la vesta trebuie sa ramana intotdeauna deschis.
  2. Descheie-te la sacou cand te asezi. Descheie mereu nasturii de la sacou atunci cand te asezi pe scaun. Altfel, sacoul va sta umflat si vei arata caraghios.
  3. Culoarea cravatei trebuie sa fie in contrast cu cea a costumului. Daca ai un costum de culoare inchisa, alege o cravata intr-o nuanta mai deschisa. Si invers.
  4. Culoarea batistei din buzunarul sacoului trebuie sa fie in contrast cu cea a costumului. Daca porti un costum inchis la culoare, este recomandata o batista deschisa la culoare si invers.
  5. Sacoul ar trebui sa fie suficient de lung pentru a acoperi fermoarul pantalonilor.
  6. Umerii sacoului trebuie sa se muleze perfect pe umerii tai. Astfel vei sti ca este un fitting perfect.
  7. Lungimea manecii sacoului trebuie sa permita dezvaluirea a 1-2 cm din manseta camasii. Maneca sacoului se termina la incheietura mainii. Daca este mai lunga, da o fuga la un croitor pentru ajustare.
  8. Varful cravatei trebuie sa ajunga deasupra cataramei curelei. Daca nu stii sa faci un nod la cravata, renunta la acest accesoriu, dar in niciun caz nu te prezenta cu un papion la interviu.

 

Speram ca aceste sfaturi sa te ajute sa obtii jobul/contractul mult dorit. Daca te simti bine in tinuta ta, poti sa te concentrezi asupra a ceea ce este cu adevarat important. Succes!