Cum se comporta oamenii curajosi?

Cum se comporta oamenii curajosi?

Atunci cand te gandesti la curaj, primul lucru care iti trece prin minte este imaginea unui act fizic, dar curajul presupune capacitatea de a te confrunta cu o anumita situatie, in general. Exista multe forme in care se manifesta curajul. Lumea afacerilor sau a antreprenoriatului necesita la fel de mult curaj ca si lumea fizica. Pentru a-ti urma visele sau a lupta pentru propriile tale convingeri trebuie sa dai dovada de curaj.

Care sunt principalele caracteristici ale oamenilor curajosi?

  • Nu te teme sa crezi in lucruri aparent irealizabile. Majoritatea oamenilor prefera siguranta si de aceea multe initiative indraznete raman in faza de proiect. Siguranta ofera o probabilitate mai mica de esec, dar in acelasi timp limiteaza oportunitatile. Celor care au functii inalte in cadrul unei organizatii le este frica sa ia decizii nepopulare, fiindca risca sa-si piarda credibilitatea si autoritatea.
  • Rabdarea este o virtute. Cand lucrurile nu merg asa cum ti-ai dori, este mult mai usor sa renunti sau sa te reprofilezi pe alt domeniu de activitate. Este nevoie de curaj pentru a arata ca poti sa fii rabdator si ca te poti mentine pe pozitie. Avand incredere in tine vei da si altora motive sa creada in ei insisi. De asemenea, sa ai radbare cu alti oameni este o dovada a faptului ca-ti pasa.
  • Nu te teme sa iei decizii nepopulare. Mul?i oameni incearca sa iasa in eviden?a intr-un mod superficial, prin felul in care se imbraca sau prin sustinerea initiativelor populare, nu din convingere, ci pentru a-si imbunatati propria imagine. Este nevoie de curaj sa sustii un punct de vedere nepopular pentru binele tuturor, deoarece presupune asumarea unor riscuri, uneori poti chiar sa-ti pui in pericol locul de munca.
  • Arata ceea ce simti. Este relativ usor sa ai o atitudine „profesionala” si sa te comporti ca un robot, mai greu e sa fii deschis din punct de vedere emotional si sa arati ceea ce simti cu adevarat. Oamenii curajosi nu se tem sa fie sinceri sau sa impartaseasca starile emotionale ale celor din jur.
  • Nu te teme sa ceri ajutorul. Nu poti realiza ceva de unul singur. Chiar si cele mai stralucite personalitati isi datoreaza succesul efortului colectiv al unei echipe. Este o dovada de curaj sa recunosti ca ai nevoie de ajutor. Nu te teme sa ceri ajutorul; nu doar ca-l vei primi, ci vei castiga si un plus de respect.