(P) Deck pentru piscine, pontoane si HoReCa

(P) Deck pentru piscine, pontoane si HoReCa

O piscina sau un ponton reprezinta intotdeauna un punct principal de atractie. La fel, o terasa de restaurant este un centru pentru relaxare si distractie. Indiferent daca vreti sa gazduiti o petrecere la piscina sau ati amenajat o terasa unde vreti sa va bucurati de o cina relaxata in compania prietenilor, este nevoie de un deck rezistent, in care sa aveti incredere, dar care sa satisfaca si componenta estetica si sa va puna in valoare proprietatea.

Pentru a amenaja eficient un decking care sa reziste unor conditii deosebite (fie apei si umezelii – in cazul piscinelor sau pontoanelor, fie traficului greu si posibilelor „accidente” cauzate de varsarea unor farfurii si pahare – in cazul terasei unui restaurant), dar care sa arate si foarte bine, este important sa intelegeti diferentele dintre materialele disponibile pe piata.

Cum sa alegeti decking-ul pentru piscina sau ponton?

Exista cateva criterii principale dupa care ar trebui sa va ghidati in alegerea celui mai potrivit material pentru terasa pe care o veti construi in jurul piscinei sau pentru pontonul vostru. Pretul si estetica materialului, o sa spuneti? Ei bine, nu! Este vorba despre apa (dulce, sarata, cu clor), soare si picioare goale – modul in care materialul din care este confectionat deck-ul „raspunde” la acesti trei factori va fi determinant pentru a face alegerea ideala! Sa-i luam pe rand:

  • Apa – rezistenta la umezeala

Intre sarituri in si in afara piscinei, batalii cu apa si inotatori siroind care ies si intra din piscina, deck-ul vostru va „vedea” multa apa. Si nu doar apa curata de ploaie, ci apa cu clor si dezinfectanti! Daca este vorba despre un ponton, mai punem la socoteala si atmosfera umeda continua din timpul noptii si „atacul” plantelor acvatice! De aceea, este important ca materialul terasei de la piscina sau a pontonului sa reziste la umezeala. La acest capitol castiga lemnul exotic si WPC-ul.

  • Soare – rezistenta la soare si capacitatea de absorbtie a caldurii

Cel mai bun moment pentru a va folosi piscina sau pontonul este intr-o zi sufocanta de vara. Asa ati putea sa simtiti racoarea apei… dar ce ziceti de suprafata terasei voastre? Cu cat terasa de piscina sau pontonul este mai indelung expus la soare, cu atat sunt mai mari sansele sa radieze mai multa caldura.

Cel mai bun tip de material pentru decking este unul care nu se incinge excesiv si nu va arde talpile picioarelor goale. In plus, sub actiunea puternica razelor solare, marita de reflexia luciului de apa, materialul din care este realizata terasa sau deck-ul se poate deforma sau isi pierde, in timp, din culoare – deci spunem un mare DA pentru lemnul exotic.

!Atentie – decking-ul WPC este o alegere recomandata doar daca este pe baza de polietilena si are un continut ridicat de lemn. Altfel PVC-ul se incinge excesiv sub razele soarelui.

De asemenea, daca doriti un decking compozit pentru plaja piscinei sau ponton recomandam sa alegeti nuante deschise, care nu atrag razele soarelui.

  • Picioarele goale – fara aschii si picioare scrantite

Nimeni nu se gandesti la pantofi cand foloseste piscina sau se plimba pe ponton. De aceea, materialul de pe deck trebuie sa fie prietenos cu descultii. Fara talpi care ard din cauza caldurii degajate de material. Fara aschii care intra in picior, fara sa ne prindem degetele sau sa ne impiedicam in crapaturi! In plus, toti cunoastem regula „nu alerga pe marginea piscinei / pontonului”, dar cati o respectam? Prin urmare, pericolul de a aluneca pe suprafata umeda este foarte frecvent! Din aceste motive, pentru deckingul de piscina sau ponton avem nevoie de un deck rezistent, care sa nu se incinga foarte tare, care sa nu se crape sau sa formeze aschii si, foarte important, cu proprietati antiderapante. O suprafata usor texturata poate oferi aderenta si sprijin, mai ales in mediu umed.

Deck-ul din lemn exotic este o alegere ideala: nu aluneca, nu se incinge, nu produce aschii!

Alaturi de lemnul exotic si deck-ul compozit de calitate este o alegere buna. Un deck compozit de calitate se remarca prin prezenta unui procent insemnat de lemn combinat cu polietilena si nu PVC. Polietilena asigura rezistenta si flexibilitate (deck-ul nu va crapa si nu produce aschii), iar cantitatea mare de lemn protejeaza decking-ul de incingere excesiva.

Prin urmare, pe baza elementelor enumerate pana acum, in afara de deck-ul exotic – cea mai utilizata pardoseala exterioara la nivel global, deck-ul din materiale compozite de calitate reprezinta alegerea perfecta pentru o terasa exterioara de piscina, plaja piscinei sau un ponton. Nu doar ca bifeaza toate cele trei criterii, dar este foarte usor de intretinut.

Cum sa alegeti decking-ul pentru o terasa comerciala circulata sau restaurant?

Daca detineti un bar, o cafenea sau un restaurant, cu siguranta ca restrictiile din pandemie v-au dat bataie de cap. De aceea, o terasa exterioara reprezinta o solutie la acestea. Si nu doar in vremuri de pandemie!

Ce material ar trebui sa alegeti? Lasand la o parte pretul, calitatea numarul unu ar trebui sa o reprezinte durabilitatea deck-ului: un material extrem de durabil in timp, rezistent la trafic, care sa nu se toceasca de la miile de pantofi, sa se despice sau sa scoata aschii periculoase pentru clienti sau personal.

Doua materiale indeplinesc toate aceste conditii pentru deck terasa: lemnul exotic si compozitul WPC.

Deck-ul de Ipe, Garapa, Cumaru, Teak garanteaza o terasa comerciala durabila, estetica si rezistenta in orice conditii, inclusiv in mediul marin.

!Recomandam Doar Deck Compozit de Calitate

Deck-ul compozit de calitate este o recomandare pentru terasele horeca si zonele comerciale, fiind o alegere cu intretinere minimala.

!Ultimii ani au demonstrat ca terasele constuite cu WPC de calitate inferioara au o durata de viata redusa la minim (1-2 ani), deterioarea producandu-se foarte repede: crapaaturi, deformari, aschii, decolorari.

Compozitul de calitate, materialul perfect pentru terasele restaurantelor, piscinelor sau pontoane! Vezi aici exemple: https://decking.ro/categorie/parchet-exterior-deck/deck-wpc-silvadec/

Materialele compozite pentru deck (WPC), utilizeaza polietilena, polipropilena sau PVC si fibre de lemn, combinand cele doua materiale. Polietilena este ingredintul superior PVC-ului, asadar cand alegeti WPC verificati compozitia.

Un deck WPC de calitate este extrem de rezistent la conditiile climatice, la actiunea razelor UV, nu crapa, nu produce aschii.

In aceste conditii, una dintre primele optiuni pe care le propunem pentru decking-ul comercial sunt produsele marca Silvadec, Franta, compania care a produs pentru prima data lemn compozit in Europa si a patentat materialul inovator Forexia. Cu o calitate garantata de 25 de ani, acesta este un compozit de calitate superioara, in a carui compozitie intra 65% lemn si 35% polietilena. Gama Deck WPC Neted Emotion cu aspect cald, de lemn natural, nu crapa si nu produce aschii, este rezistenta la actiunea putregaiului si ciupercilor, nu oxideaza in timp si nu isi schimba culoarea sub actiunea razelor ultraviolete. In plus, are nevoie doar de o intretinere redusa, necesitand doar curatare regulata.

Magazinul Decking.ro by Selva Floors va pune la dispozitie o gama variata  de materiale pentru deck de calitate exceptionala si servicii complete pentru  montaj, accesorii si intretinere, cu garantie atat pentru material, cat si pentru montaj.