(P) Echipamente pentru reciclarea cartonului, hartiei si plasticului

(P) Echipamente pentru reciclarea cartonului, hartiei si plasticului

Procesul reciclarii cartonului, hartiei si plasticului implica mai multe etape. Totul porneste de la colectarea selectiva a materialelor reciclabile sau de la sortarea deseurilor, apoi presarea materialelor, transportarea lor in centrele de reciclare, unde urmeaza sa fie tratate si prelucrate pentru a fi transformate in varii produse sau combustibil.

Pentru fiecare etapa a procesului de reciclare este nevoie anumite tipuri de utilaje si echipamente:

  • Cosuri de gunoi inteligente pentru colectarea selectiva a cartoanelor, hartiilor si ambalajelor din plastic. Cu functii precum: senzori pentru detectarea tipului de ambalaj, monitorizare digitala, recompensare utilizatori, compactare solara, senzori de umplere, senzor de fum.
  • Prescontainere / Compactoare, care servesc la depozitarea, compactarea si transportul deseurilor. Pot fi stationare si mobile (compatibile cu orice sistem de transport). Modalitatile de alimentare sunt multiple: alimentare din interior, palnii de alimentare speciale, palnii pentru nivele multiple, sistem de alimentare prin ventilatie. Vezi aici exemple de modele de compactoare pentru deseuri: https://www.mbtro.com/compactoare/
  • Prese orizontale sau verticale multifunctionale, de balotat hartie, cartoane, plastic si PET-uri (automate, semiautomate).

Presele verticale LSM sunt printre cele mai bune din lume, cu peste 20 de ani de inginerie de calitate, inovatie concentrata si performanta dovedita. Printre cele mai populare modele LSM se afla: presa mica V5 (greutate balot 50-100 kg) – detalii aici: https://www.mbtro.com/v5/, presa medie V8 (greutate balot 100-180kg), presa mare V50 (350-550kg).

Iar in materie de prese de balotat orizontale (tip canal), se distinge IMABE Iberica, cu peste 45 de ani experienta in productia de echipamente pentru reciclarea hartiei, cartonului si plasticului. AD STIL EQUIPMENTS este distribuitor autorizat in Romania pentru echipamentele LSM si IMABE Ibérica.

  • Ghilotine tip foarfeca de taiat hartia din bobina in coala. Ghilotina taie cu o lama actionata electric suluri mari, voluminoase de hartie sau carton. Colile rezultate pot fi mai usor de tocat sau de presat.
  • Tocatoare fixe si mobile, cu arbore de taiere unic sau dublu, ce maruntesc materialele din hartie sau plastic.
  • Statii de sortare si tratare deseuri – automate, semiautomate sau manuale. Cu desfacator de baloti, separator balistic de carton, separator optic, banda transportoare de controlul calitatii, presa de balotat automata, tocator de hartie, stocare baloti.
  • Benzi transportoare pentru dozarea materialelor reciclabile intr-o mare varietate de echipamente de reciclare: prese, tocatoare, linii de sortare etc.

Intr-un centru de reciclare sau centru de salubrizare pot exista sisteme formate din mai multe echipamente.

De exemplu, poate fi necesar un sistem format din ghilotina pentru suluri de hartie/cartoane, tocatoare si prese verticale. Sau un sistem format din incarcator, banda transportoare si presa orizontala.

Iata in videoclipul de mai jos un exemplu de sistem de echipamente de reciclare in actiune:

Sistemul este format dintr-o banda care transporta deseurile pana la tocator, apoi spre compactare. Presa automata de balotat hartie, carton si plastic Imabe Iberica H-240-3000 creeaza baloti compacti usor de depozitat si transportat (sectiune 1,1 x 1,1 metri).

Mai multe informatii despre echipamentele de reciclat hartie, carton si plastic existente pe piata din Romania, poti gasi, de exemplu, rasfoind Catalogul de Prezentare de mai jos:

Vrei sa gestionezi mai bine deseurile reciclabile si/sau sa creezi o linie de reciclare? Alegerea echipamentelor ideale nu este usoara, caci trebuie sa ai in vedere multipli factori: spatiul pe care-l detii, tipul materialelor de reciclat, volumul deseurilor, resursa umana, bugetul disponibil, respectarea normelor in vigoare.

Prin AD STIL EQUIPMENTS, beneficiati de consultanta gratuita in alegerea echipamentelor si sistemelor potrivite, servicii de instalare, instruirea personalului de deservire a echipamentului, service in garantie si service post-garantie.