GAROAFELE – flori subapreciate

Alegerea florilor potrivite pentru diferite ocazii poate fi o provocare. Cu siguranta te intrebi „Ce fel de buchet de flori i-ar placea?”, „Ce culoare ar trebui sa fie? „. Multi factori trebuie luati in considerare inainte de a face selectia. Cunoasterea simbolismului si conotatiei diferitelor tipuri de flori, dar si cunoasterea simbolismului culorilor, te poate ajuta in alegerea aranjamentului floral potrivit.

Propunerea noastra : GAROAFELE. Sunt flori rezistente si le gasesti intr-o mare varietate de soiuri si culori. Garoafele arata senzational atunci cand stii sa le potrivesti intr-un buchet sau cand stii sa alegi culoarea potrivita.

Garoafele – flori de oferit iarna

Pentru cei nascuti iarna (decembrie, ianuarie, februarie), floarea cea mai potrivita este garoafa. Garoafele sunt disponibile intr-un curcubeu de culori si sunt printre cele mai rezistente flori – foarte important in sezonul rece. Mie una nu-mi place deloc cand florile se ofilesc dupa doar 2-3 zile. Mi-ar placea sa reziste mai mult, pentru a ma bucura mai mult de ele. Iar garoafele raman proaspete chiar si o saptamana.

Istoric si etimologie

Garoafele sunt cultivate si iubite de peste 2000 de ani. Se crede ca termenul ”garoafa” inseamna “incoronare” sau “coroana” pentru ca a fost una din florile folosite in coroanele ceremoniale purtate de grecii antici. Alti experti cred ca numele este derivat din cuvântul grecesc “carnis” (carne), referindu-se la culoarea originala a florii sau “incarnacyon” (incarnare), o trimitere religioasa la intruparea lui Dumnezeu. Numele latin pentru garoafa, Dianthus, inseamna “floare divina.”

Culoarea garoafelor

Garoafele roz sunt printre cele mai populare flori din lume si au mai multe simboluri traditionale, inclusiv dragostea, amintirea, fericirea si recunostinta.

Ca si trandafirii rosii, garoafe rosii sunt, de asemenea, un simbol traditional al iubirii si al romantismului.

Chiar daca par luminoase si vesele, garoafele galbene, in timpul epocii victoriene, simbolizau dezamagirea.

Garoafele albe simbolizeaza iubirea nevinovata si sunt un cadou traditional cu noroc pentru o femeie.

Informatii interesante despre Garoafe

In Franta, garoafe sunt cultivate pentru fabricarea unui ulei folosit in creme, ca relaxant muscular, precum si pentru tratarea caderii parului.

In Spania, garoafa este floarea cea mai utilizata in cadrul sarbatorilor religioase si festivalurilor nationale.

In Romania, garoafele sunt cunoscute mai ales ca fiind „flori ale mortilor”, dat fiind faptul ca sunt adesea folosite pentru aranjamente funerare.

Insa, personal consider ca ar trebui sa inlaturam usor-usor aceasta asociere. Garoafele sunt niste flori foarte frumoase. Iar, in asociere cu alte flori (trandafiri, crizanteme…) se pot realiza niste buchete de flori minunate.

Iata mai jos niste exemple de buchete cu garoafe, trandafiri, crizanteme…

Sursa imagini: floricudrag.ro