Lista companiilor care doneaza pentru lupta impotriva Coronavirus

Lista companiilor care doneaza pentru lupta impotriva Coronavirus

Cu siguranta, in aceasta perioada avem nevoie si de vesti bune. Astfel, ne-am propus sa facem o lista a companiilor care doneaza spitalelor echipamente si produse si care ofera servicii gratuite celor aflati in dificultate in aceasta perioada.

Asadar:

JYSK creeaza un fond de urgenta de 150.000 de lei pentru spitale. JYSK Romania, retailerul scandinav de mobilier si produse pentru casa, va dona produse proprii spitalelor care trateaza pacienti diagnosticati cu virusul COVID-19. Compania a creat un fond de urgenta 150.000 de lei destinat spitalelor care au nevoie de produse precum plapumi, perne sau lenjerii de pat.

Ministerul Sanatatii, impreuna cu Carrefour Romania, asigura alimente pentru spitalele din tara, aflate in prima linie in lupta cu Covid-19. Carrefour Romania a raspuns necesitatii de hrana si asigura spitalelor din tara, care trateaza pacientii infectati cu Covid-19, alimentele necesare pe parcursul urmatoarei luni, atat pentru personalul medical, cat si pentru pacienti. in acest moment, urmatoarele spitale: Spitalul clinic de boli infectioase Constanta, Spitalul clinic de boli infectioase si pneumoftizologice Victor Babes Craiova si Spitalul clinic de boli infectioase Victor Babes Timisoara se afla pe lista centrelor medicale ce vor primi alimente, la recomandarea Ministerului Sanatatii.

Maspex Romania – 200.000 de produse vor fi donate spitalelor din Bucuresti si din tara. Mii de baxuri cu apa plata, sucuri, biscuiti, insumand peste 200.000 de produse, ajung la Institutul Victor Babes si Spitalul Colentina din Bucuresti, la Spitalul de Boli Infectioase si Spitalul Judetean din Timisoara precum si la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Restart Energy, furnizor roman de energie electrica si gaze naturale pentru societati comerciale si locuinte, doneaza tot profitul realizat in Banat pentru lupta impotriva epidemiei COVID-19. Totodata, incepand cu data de 16 martie, Restart Energy a creat o linie telefonica speciala prin care clientii din Timisoara si zonele limitrofe, aflati in autoizolare, pot solicita plata facturii la domiciliu, iar persoanele varstnice pot solicita sprijin in realizarea cumparaturilor de alimente sau medicamente.

certSIGN doneaza 50.000 de euro Institutului National de Boli Infectioase Matei Bals. Donatia va fi directionata catre achizitionarea de echipamente esentiale pentru asigurarea ingrijirii persoanelor infectate. De asemenea, certSIGN a mobilizat intreaga echipa sa faca donatii in nume personal catre asociatiile implicate in strangerea de fonduri dedicate luptei impotriva noului coronavirus. certSIGN s-a implicat si in trecut in campanii umanitare atat prin sustinere financiara, cat si prin programe de voluntariat la care au participat angajatii companiei.

Romanian Software ofera servicii gratuite de resurse umane pentru companiile care produc echipamente impotriva COVID-19. Astfel, pentru companiile care si-au schimbat liniile de productie ca sa fabrice echipamente pentru cei care se afla in prima linie in lupta cu noul virus – fie ca este vorba de dezinfectanti, izolete, masti, tratamente sau alte echipamente – Romanian Software se ofera sa preia, in mod gratuit, procesele de resurse umane: salarizarea si administrarea pe personal. Procesele pot fi preluate rapid, fie prin externalizare, fie prin punerea la dispozitie a platformei colorful.hr, pe toata perioada starii de urgenta si inca trei luni dupa.

100 de masini din flota Enterprise Rent-a-Car Romania ?in ajutorul celor care lupta cu virusul corona. Touring Rent Auto S.R.L., operatorul brandului Enterprise Rent-a-Car in Romania, ofera in mod gratuit 100 de masini personalului medical din sistemul public de sanatate, cei aflati in prima linie de aparare impotriva coronavirusului.

UniCredit Bank doneaza 120.000 euro pentru achizitia de aparate de ventilatie mecanica in doua spitale din Bucuresti si pentru acoperirea altor nevoi.

Grupul Cris-Tim se alatura campaniei Fundatiei “Pretuieste Viata” si doneaza produse alimentare persoanelor aflate in carantina, pe fondul Coronavirus. Astfel, joi, 18 martie, au donat catre Fundatia „Pretuieste Viata” peste 2800 de bucati de produse Ready Meal (adica salate de vinete, chiftele, pilaf sarbesc), 5600 de pachete de mezeluri Cris-Tim cu Eticheta Curata (muschi file, salam si carnati), precum si peste 2400 de bucati de produse lactate de la brandul Mugura (iaurt, smantana si lapte). Transporturile produselor catre fundatie s-au facut in conditii de siguranta maxima, folosindu-se masini igienizate speciale, din flota proprie, iar soferii care au operat aceste transporturi au fost dotati, la randul lor, cu manusi si masti de protectie, pe toata durata actiunii.

Comunitatea Declic contribuie cu 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpararea de echipamente de protectie pentru personalul medical, aparate de ventilatie si masti de oxigen. Donatiile raman deschise pe toata perioada de criza. Suma adunata va fi transferata catre asociatia Daruieste Viata care va gestiona achizitiile ce vor fi ulterior donate spitalelor de boli infectioase si spitalelor de urgenta din tara.

Catena a donat 100.000 de euro pentru sustinerea sistemului medical. Lantul de farmacii Catena doneaza 100.000 de euro catre fondul de urgenta pentru sustinerea sistemului medical romanesc, infiintat la initiativa Organizatiei Salvati Copiii Romania. Crearea acestui fond are drept scop imbunatatirea asistentei medicale in cadrul sectiilor de primiri urgente, de pediatrie si de terapie intensiva nou-nascuti ale mai multor spitale din tara, pe fondul actualei crize declansate de pandemia provocata de noul coronavirus.

Groupama Asigurari a decis sa acopere, in mod exceptional, riscurile asociate virusului COVID-19. In perioada urmatoare, Groupama Asigurari, unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania, va acoperi in mod exceptional riscurile asociate epidemiei de coronavirus pentru clientii actuali si cei care vor incheia Asigurare medicala integrala, Asigurare de viata si Asigurare de calatorie in strainatate.

Yellow.Menu si Impetum Group vin in sprijinul celor din prima linie – personalului medical si auxiliar din spitale si ofera gratuit mese proaspete si hranitoare. Platforma de food delivery Yellow.Menu alaturi de Impetum Group se angajeaza sa asigure o masa calda intregului personal medical si auxiliar din Spitalul Matei Bals, urmand sa isi extinda ajutorul si catre alte spitale, centre de carantina din Bucuresti sau persoane in varsta, cu dizabilitati, care nu se pot deplasa in aceasta perioada.

Rompetrol – KMG International sprijina sistemul de sanatate romanesc in contextul pandemiei de COVID-19, prin donarea de carburant pentru transportul medical de urgenta, finantarea cercetarii si achizitionarea de echipament, kituri de testare si materiale necesare pentru unitatile medicale.

Monsson Trading, furnizor si trader de electricitate si gaze naturale, doneaza spitalelor constantene doua ventilatoare si un sistem de detectie rapida a COVID-19, in valoare totala de 140.000 euro.

OMV Petrom sustine interventia Crucii Rosii Romane in pandemia COVID-19 cu o donatie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achizitia de echipamente de testare

Banca Transilvania ofera 300.000 euro pentru achizitia de aparate de ventilatie si echipamente de protectie ce vor ajunge la spitalele din prima linie.

Mastercard sprijina achizitionarea de echipamente speciale pentru preventie si tratare, prin donatia a 100.000 de euro.

Avon Romania doneaza 1,7 tone de produse de igiena (sapunuri lichide si geluri de dus cu formula identica) pentru centrele de carantina din Bucuresti. Compania contribuie si cu o donatie in bani pentru achizitia testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge catre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Sf. Parascheva din Iasi.

One United Properties doneaza 100.000 de euro – 22 ventilatoare si 1.500 teste rapide CO-VID pentru spitalele din Bucuresti.

PROFI doneaza 1 000 000 lei pentru dotarea sectiilor ATI.

Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM) doneaza suma de 100.000 RON pentru achizitia de materiale dezinfectante, sanitare si de igiena.

Romgaz: 1.250.000 lei ce vor permite distribuirea in intreaga tara a unui numar de 1.000.000 de masti de protectie.

Compania SmartBill a donat inca 35 de mii de euro, iar compania IT Perspective a sponsorizat achizitia de consumabile si echipament medical in valoare de 132.923lei.

Grupul Agricola a contribuit cu 60.000 de euro pentru amenajarea si dotarea unui laborator de microbiologie pentru testarea COVID-19 la Spitalul Judetean de Urgente Bacau, dar si cu materiale de protectie si de igiena pentru Comitetul Judetean de Urgenta.”

Cupio, brandul romanesc de produse cosmetice si de ingrijire personala, fondat in Timisoara, doneaza suma de 40.000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babes” Timisoara, sprijinind, astfel, lupta impotriva virusului COVID-19.

Va multumim! Impreuna contribuim la o lume mai buna!

Surse informatii: https://www.comunicatedepresa.ro/comunicate/csrcovid19/, http://centruldepresa.ro/, https://www.forbes.ro