Motorul de consum redus EcoBoost produs la Craiova, cel mai bun din lume!

Motorul de consum redus EcoBoost produs la Craiova, cel mai bun din lume!

Credeati ca cel mai bun motor din lume ar trebui sa vina de la Ferrari, sau poate de la Lamborghini sau Aston Martin? Va mai amintiti de Henri Coanda si inventiile sale? Romanii surprind din nou – surpriza TOTALA, cel mai bun motor din lume vine din Romania, mai precis din Oltenia !

Este vorba despre motorul de 1 litru EcoBoost pe care Ford il produce la Craiova si care a fost desemnat pentru al treilea an la rand Motorul International al Anului 2014 (informeaza compania). Un motor pe benzina care propulseaza modelele Ford, printre care si noul Fiesta, a invins competitorii provenind de la marci premium si „supercar”, castigand „Oscarul” industriei auto, se arata intr-un comunicat al Ford.

Un juriu format din 82 de jurnalisti auto din 35 de tari au desemnat de asemenea motorul EcoBoost de un litru drept „Cel mai bun motor cu capacitatea mai mica de un litru” pentru al treilea an consecutiv, cu ocazia evenimentului Engine Expo 2014 de la Stuttgart.

„Stiam ca acest mic motor de 1 litru va trebui sa fie revolutionar pentru a putea asigura un pachet complet de consum redus, performante surprinzatoare, silentiozitate si rafinament”, a spus Bob Fascetti, vicepresedinte, Ford Powertrain Engineering.

Motorul a castigat pana acum 13 premii majore. Pe langa cele sapte premii castigate in trei editii ale competitiei Motorul International al Anului, printre care Cel mai bun motor nou in 2012, motorul EcoBoost de un litru a mai castigat Premiul International Paul Pietsch 2013 pentru inovatie tehnologica, in Germania, Trofeul Dewar din partea Clubului Automobilistic Regal din Marea Britanie si Premiul pentru inovatie din partea revistei americane Popular Mechanics. Ford este de asemenea primul producator auto care a castigat un trofeu Ward’s 10 Best Engines cu un motor in trei cilindri.

Lansat in Europa in anul 2012 pe Ford Focus, motorul EcoBoost de un litru este acum disponibil pe alte noua modele: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX si Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect si Transit Courier.

Noul Mondeo va continua implementarea europeana a motorului EcoBoost de 1 litru odata cu lansarea acestuia in cursul acestui an, devenind cel mai mic motor echipat pe un model de familie de dimensiune asa de mare.

Deja disponibil in versiunile de putere de 100 CP si 125 CP, Ford a lansat recent o noua versiune de 140 CP a motorului pe modelele Fiesta Red Edition si Fiesta Black Edition, cele mai puternice masini de serie cu motor de 1 litru produse vreodata, cu o accelerare 0-100 km/h in 9 secunde, o viteza maxima de 201 km/h, un consum de 4,5 l/100 km si emisii de 104 g/km CO2.

Una din cinci masini Ford vandute pe cele 20 de piete traditionale ale marcii din Europa sunt modelele Ford echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. In primele cinci luni ale anului 2014, pietele unde motorul

EcoBoost de 1 litru s-a dovedit a fi cel mai popular au fost Olanda (38% din toate masinile cumparate), urmata de Danemarca (37%) si Finlanda (33%).

Uzinele europene ale Ford din Koln (Germania) si Craiova (Romania) produc cate un nou motor de consum redus EcoBoost la fiecare 42 de secunde si au depasit de curand pragul de 500.000 de unitati.

Surse:businessmagazin.ro, gds.ro