Un final nefericit poate intotdeauna sa prevesteasca un nou inceput. Esecul poate fi benefic daca este tratat corespunzator. Intotdeauna, noaptea este cea mai intunecata inainte de ivirea zorilor.
Iata cateva exemple de oameni de succes care au reusit in ciuda dificultatilor:
- Steve Jobs. Multi oameni deja stiu povestea lui Steve Jobs. Acesta a fost co-fondator al companiei Apple la varsta de 21 de ani si valora milioane de dolari pana la de varsta 23 de ani. Jobs a recrutat un CEO cu experienta, de la Fortune 500, John Sculley, iar trei ani mai tarziu, acesta l-a concediat. „Nu am vazut asta atunci, dar concediarea de la Apple s-a dovedit a fi cel mai bun lucru care mi s-a intamplat vreodata”, a spus Jobs in 2005. In continuare, Jobs a pus bazele unei alte companii, NeXT, care a fost in cele din urma achizitionata de Apple, acesta devenind din nou CEO.
- Ulysses S. Grant. Grant a fost al 18-lea presedintele al Statelor Unite ale Americii. El a salvat Uniunea in timpul Razboiului Civil. Cu toate acestea, el a dus o viata plina de suisuri si coborasuri. Absolvent la West Point, el a parasit armata dupa ce a fost acuzat de consum de bautura la datorie. A urmat apoi o perioada grea, abia fiind in masura sa-si intretina familia. Cand a izbucnit razboiul, Grant s-a intors in armata, in prima instanta ca voluntar, apoi in calitate de colonel, in cele din urma, ajungand unul dintre cei mai renumiti generali americani. Mai mult decat atat, Grant a fost ales presedinte, dar mai tarziu situatia sa financiara s-a inrautatit drastic, iar in cele din urma a trebuit sa-si scrie memoriile pe patul de moarte, in scopul asigurarii bunastarii familiei sale.
- Mark Twain. Fiind considerat, in prezent, unul dintre cei mai mari scriitori americani, Twain a avut parte, de-a lungul vietii sale, si de momente grele, ca urmare a unor decizii neinspirate sau a ghinionului in afaceri. La 20 de ani, dupa ce a devenit celebru, ca autor al Aventurile lui Tom Sawyer, conditia sa devenise una foarte problematica. S-a mutat impreuna cu familia sa in Europa, reusind sa stranga, in urma unei munci sustinute, destule fonduri cat sa-si redreseze situatia financiara.
- Walt Disney. Walt Disney a infiintat prima sa companie sub forma un studio de animatie si de film in Kansas City, in 1922, dar profitul obtinut era prea mic pentru a-si putea plati salariatii. Asa ca Disney s-a grabit sa se mute in California, unde urmatoarea sa companie, Disney Studio Bros., a avut mare succes, fiind cunoscuta pentru crearea, in 1928, a unui personaj de desene animate de care sigur ai auzit: Mickey Mouse.
- Cyndi Lauper. Oricine si-a petrecut tineretea in anii 1980, sigur a auzit de Cyndi Lauper. Cantareata este cunoscuta pentru piese ca „Girls Just Wanna Have Fun”, „Time After Time”, „She Bop” sau „True Colors”. Dar, ceea ce este mai putin cunoscut, este faptul ca ea a facut parte, la inceput, dintr-o trupa numita Blue Angel, care a avut atat de putin succes, incat Lauper a a ajuns intr-o situatie falimentara. Dar a revenit in forta, dominand topurile, si devenind un adevarat simbol. In 2013, Cyndi Lauper a castigat un Tony Award pentru compozitiile sale pentru musical-ul de pe Broadway, „Kinky Boots”.
IMAGE: Getty Images