Oricare ar fi definitia succesului din perspectiva ta personala (definitiile diferitelor persoane despre „succes” sunt si trebuie sa fie diferite), un lucru este valabil pentru toata lumea: succesul reprezinta finalitatea concreta a unei intiative. Oamenii celebri, care au mare succes, sunt cei ce au abilitatea de a pune in practica cat mai multe din obiectivele propuse.
Iata care sunt cele mai neobisnuite obceiuri ale oamenilor de succes
- Renunta la orgoliul personal. In realizarea unei initiative, multi dintre noi au tendinta de a avea o atitudine ce tine mai mult de orgoliul nostru personal, decat de rezultate. Poate ca vrei sa obtii o anumita functie pentru ca da bine in Cv, sau poate vrei sa obtii faima prin abrevierile din fata numelui tau. Tot ce faci doar din orgoliu este o pierdere de timp. Valoare ta sta in recunostinta celorlalti.
- Oamenii de succes gasesc un mod elegant de a spune „nu”. Cei mai multi dintre noi oferim un raspuns afirmativ doar pentru a fi politicosi sau pentru a nu crea tensiune. O astfel de situatie poate avea urmari in defavoarea ta. De aceea este important sa stii cum sa spui „nu”, cu tact si gratie.
- Stabilirea unor deadline-uri dificile. Intervalele de timp si termenii limita, pe care fiecare dintre noi le stabilim, sunt parametri importanti, ce influenteaza calitatea eforturilor noastre. Stabilirea unui termen limita dificil presupune o doza mai concentrata de munca sustinuta, si prin urmare va avea un rezultat mai rapid si mai bun. Necesitatea este mama creativitatii, asa ca indrazneste sa iesi din zona ta de confort.
- Fixarea unui program pentru diferitele momente ale zilei. Primul lucru pe care il faci dimneata cand te trezesti este foarte important, deoarece da tonul pentru tot restul zilei. Asa ca fii destept si planifica rutina de dimineata cu o seara inainte. Poti eventual sa ai o agenda in care sa-ti notezi un program zilnic. Activitatile fizice sunt recomandate in primele ore ale diminetii, deoarece mintea ta se va obisnui cu un ritm de lucru accelerat.
- Obisnuieste-te sa repari ce ai stricat. Unii oameni nu se pricep sa-si organizeze timpul intr-un mod eficient, amanand anumite sarcini sau nefiind capabili sa termine lucrurile la timp. De aceea ai nevoie intotdeauna de o solutie alternativa, care sa repare problemele ce pot aparea. Obisnuieste-te cu idea ca nimeni nu e perfect, si ca remedierea situatiilor este un lucru fireasc, si nu neaparat o dovada a incompetentei.