Pagina Wiki in domeniul Alfabetizarii Digitale  –  online ACUM!

Pagina Wiki in domeniul Alfabetizarii Digitale – online ACUM!

CJRAE Vrancea participa la implementarea proiectului Alfabetizarea Digitala intr-o lume in continua transformare, proiect finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene. Ingineri, psihologi, formatori in educatia adultilor, specialisti in domeniul IT, specialisti in stiinte sociale din patru tari au impartasit cunostinte si au realizat schimburi de buna practica in domeniul alfabetizarii digitale si al invatarii unor aspecte multiple ale digitalizarii. Realizarea acestor obiective s-a materializat in crearea unei pagini WIKI, la care au acces gratuit toti cei interesati de tematica mentionata, accesand site-ul proiectului. http://digilit.weltgewandt-ev.de/ro/dezvoltarea-invatarii-digitale/

Continuturile si contributiile WIKI au in vedere aspectele tehnologice, sociale, psihologice, politice ale digitalizarii. Autorii ofera informatii despre istoria digitalizarii, despre schimbarile din campul muncii provocate de evolutia digitalizarii, despre inteligenta artificiala, despre cyberbullying, despre colectiile de date, despre schimbarea structurala actuala din viata publica, despre reglementarile UE privind protectia datelor precum si despre cooperarea in mediul online. De asemenea, in pagina WIKI se regasesc metodologii de formare a adultilor. Acestea au fost testate in atelierele de lucru ale proiectului si pot fi utilizate in sesiunile de formare ale adultilor.

Contributiile autorilor au fost redactate in limba engleza, apoi traduse in limba gemana, limba spaniola, limba franceza si limba romana. O sectiune importanta a paginii WIKI este dedicata cyberbullying-ului, o tema de actualitate in contextul pandemiei de coronavirus si a translatarii activitatilor de invatare, profesionale, sociale in mediul online.

Mai multe informatii despre pagina WIKI si despre activitatile proiectului se regasesc in articolul publicat pe EPALE – platforma electronica pentru educatia adultilor in Europa.

Autorii paginii WIKI asteapta comentariile si contributiile dumneavostra. Acestea pot fi mentionate si pe pagina Facebook a proiectului. https://www.facebook.com/digiliterasmus/

Contact: 

Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Vrancea

Mihai Liliana Jeny, tel: +40237 213 779

Alecu Sihleanu 6, Focsani 620165, jud. Vrancea

tel. / fax: +40237 213 779

email: cjrae_vn2007@yahoo.com

website: https://cjraevn.ro/