Primul „copac digital” cu conexiune Wi-Fi din Romania

Primul „copac digital” cu conexiune Wi-Fi din Romania

Sistemul Strawberry Tree, un incarcator solar pentru dispozitive mobile, care asigura si conexiunea la Internet Wi-Fi, este o noua solutie inovatoare de la Telekom Romania pentru clientii business, si este foarte potrivit pentru parcuri, terase si restaurante in aer liber sau spatii comerciale, incadrandu-se perfect in ambient. Proiectul pilot a fost lansat, impreuna cu Smart Sun Solutions, in premiera pe piata din Romania, la finalul anului trecut, in Timisoara.

“Copacul” permite incarcarea simultana a pana la 16 dispozitive si are o capacitate anuala de pana la 840.000 incarcari de cate 10 minute . Solutia a fost achizitionata de Primaria Timisoara, sistemul fiind functional in Parcul Copiilor din Timisoara.

Strawberry Tree este primul incarcator public din lume pentru dispozitive mobile, care foloseste energia solara, punand in valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabila le ofera in spatiile publice aglomerate. Astfel, copacul poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodata Internet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflati in spatii publice. Conexiunea la Internet este bazata pe tehnologia 3G sau 4G, in functie de acoperire, avand o raza de actiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reincarcabile cu care este prevazut sistemul inmagazineaza energia si permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile.

Solutia Strawberry Tree este si una prietenoasa cu mediul, functionand in acord cu cerintele si legislatia de mediu, pentru o abordare eficienta din punct de vedere energetic in domeniul constructiei de cladiri, echpamentul avand un design eco si impact de carbon neutru asupra planetei, asigurand un mediu de lucru sau recreational prietenos, confortabil si inspirational.

Portofoliul Telekom Romania de solutii wireless pentru segmentul fix dedicate clientilor business include HotZone (serviciu care se adreseaza in special segmentului HoReca) si Global Corporate Access (GCA) -lansat in premiera in Romania in toamna anului trecut, care permite companiilor sa se conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de tari – si, incepand din aceasta luna, tehnologia Strawberry Tree.

Sursa: www.telekom.ro