Programul Prima Casa 2015

Programul Prima Casa 2015

Programul Prima Casa 2015, si pentru cei cu locuinte?

Programul prima casa poate fi extins si in cazul celor ce au deja o locuinta, si vor sa o inlocuiasca cu alta mai spatioasa. Initiativa apartine ministrului Finantelor, Darius Valcov. Acesta a precizat ce proprietarii de imobile vor putea baneficia de acest program in conditiile in care vand imobilul deja detinut. La sfarsitul lunii februarie, Guvernul va discuta un proiect de act normativ in acest sens.

„Au existat solicitari de la persoane care au achizitionat o prima casa, doresc sa treaca la un apartament, sa spunem, de la o garsoniera, de la un apartament cu doua camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, si atunci nu ar mai fi «Prima Casa». Trebuie sa gasim si pentru dumnealor o solutie, astfel încat cat mai multe persoane sa poata aplica”, a spus Valcov.

„Programul guvernamental «Prima Casa», prin care statul acorda garantii guvernamentale pentru achizitionarea unei locuinte, va continua si în 2015. Pentru anul în curs a fost alocat un plafon suplimentar de garantare în valoare de 2.500 milioane lei. De asemenea, actul normativ aprobat de Guvern prevede posibilitatea utilizarii în anul 2015 a diferentei nealocate din plafonul prevazut pentru anul 2014, precum si sumele neutilizate pâna la data de 31 decembrie 2014 din fondurile alocate bancilor din plafonul disponibil pentru 2014. Suma reprezentând diferenta ramasa neutilizata si/sau nealocata din anul 2014 se va publica pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Fondului National de Garantare si Contragarantare pentru IMM-uri“, se arata într-un comunicat al Executivului.

Din anul 2009, cand a fost pentru prima oara introdus programul „Prima Casa” si pana in toamna anului trecut, Fondul National de Garantare pentru IMM a acordat aproximativ 126.200 de garantii, valoarea finantarilor sustinute fiind de circa 4,8 miliarde euro.

Bancile participante la program sunt: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Româneasca, Alpha Bank, Millennium Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, EFG Bancpost, Piraeus Bank, Intesa Sanpaolo România, UniCredit ?iriac Bank, Credite Agricole, OTP Bank, Bank Leumi, RIB Bank, ING Bank ?i Marfin Bank.

 

Sursa  adevarul.ro