Protejeaza-te impotriva luminii albastre de la monitorul calculatorului

Protejeaza-te impotriva luminii albastre de la monitorul calculatorului

Utilizarea dispozitivelor digitale, cum ar fi computerele, televizoarele, telefoanele mobile sau jocurile video a crescut substantial in ultimii ani, la nivel global. Ultimele studii arata ca 28% din oameni petrec mai mult de 10 ore pe zi in fata ecranelor diverselor dispozitive digitale.  Iar dintre acestea, monitoarele calculatoarelor raman printre cele mai folosite. Acestea emit concentratii ridicate de lumina albastra, ce pot avea efecte negative atat asupra ochilor, cat si asupra starii generale de sanatate.

Care sunt efectele negative ale luminii albastre provenite de la monitoarele computerelor?

  • Perturbarea somnului. Expunerea la lumina albastra pe timp de noapte accelereaza functia cognitiva si atentia, intr-un mod foarte similar cu felul in care acestea sunt stimulate pe timp de zi.  O astfel de schimbare poate cauza tulburari serioase ale somului.
  • Lumina albastra poate afecta puterea de concentrare. Oamenii care sunt expusi la lumina albastra pe timpul zilei, petrecand mult timp in fata computerului, dezvolta stari de agitatie ce pot afecta puterea de concentrare si performanta la locul de munca.
  • Efectul luminii albastre pe timp de noapte. Diversi cercetatori au stabilit legaturi intre expunerea la lumina albastra pe timp de noapte si diverse tipuri de afectiuni, cum ar fi cancerul, diabetul sau obezitatea.

Cum sa iti protejezi ochii impotriva luminii albastre?

Ideal ar fi sa nu petreci foarte mult timp in fata calculatorului sau a dispozitivelor mobile (tablete, smartphone-uri). Insa, din motive obiective sau subiective, nu toti reusim sa facem acest lucru.

De aceea, pentru a-ti proteja ochii impotriva luminii albastre, poti purta o pereche de ochelari cu lentile de protectie.

Recomandarea noastra: lentilele de protectie BlueControl. Lentile de protectie BlueControl  sunt concepute pentru a reflecta razele de lumina albastra generate de monitoarele calculatoarelor si pentru a reduce patrunderea acestora. Datorita unui strat special de filtrare, partea nociva a luminii albastre este blocata, permitand in acelasi timp trecerea razelor de lumina benefice.

Datorita diminuarii cantitatii de lumina albastra care patrunde spre ochi, contrastele sunt imbunatatite, prin reducerea luminozitatii si a efectului de „palpaire” a ecranului. Astfel calitatea imaginii percepute de globul ocular este imbunatatita, iar efectul de oboseala, redus.

** Cercetarile au aratat ca, atunci cand au fost facuti constienti de efectele nocive ale luminii albastre, clientii au fost foarte convinsi de beneficiile BlueControl.

 

Dupa explicatie, 78% din grupul tinta considera aceste lentile interesante si 58% au intentia imediata de a vizita un optician pentru mai multe informatii. Prin urmare, Hoya BlueControl, va ofera oportunitati unice de vanzare.

** Millward Brown: “Atitudinea consumatorilor fata de tratamentele antireflex”. Cercetari in randul a 1204 de purtatori de ochelari din 6 tari europene. Noiembrie 2012.

Intra pe www.bluecontrol.ro si afla mai multe detalii despre avantajele lentilelor de ochelari Hoya BlueControl !