Scoala de soferi gratuita pentru tinerii din mediile defavorizate

Scoala de soferi gratuita pentru tinerii din mediile defavorizate

Programul „Permis pentru viitor” ofera sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor scolii de soferi. Programul, ajuns la cea de-a saptea editie, este organizat de Fundatia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispozitie de compania MOL Romania.

Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obtinerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o conditie sau poate fi un avantaj in obtinerea unui loc de munca sau in mentinerea si extinderea atributiilor de serviciu existente.

Persoanele eligibile pentru finantare sunt tinerii din medii defavorizate, cu varsta intre 18 si 25 de ani, care doresc sa obtina permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze si tramvaie.

Solicitarile de finantare pot fi transmise online sau prin posta pana la data de 21 ianuarie 2022.

Pe langa formularul de inscriere completat sunt necesare cinci documente:

– scrisoare de motivare personala

– ancheta sociala

– declaratie de sustinere si mentorat pe perioada instruirii

– oferta de pret de la scoala de soferi

– document despre nivelul studiilor absolvite

Detalii si formularul de Inscriere se gasesc pe https://pentrucomunitate.ro/ro/permis

In decursul celor sase editii anterioare ale acestui program, 117 tineri au finalizat cu succes cursurile si examenul, iar alti 32 de beneficiari continua studiile sau sunt programati pentru examen.