Si…cum stai cu engleza?

Si…cum stai cu engleza?

Fie ca vrei sa studiezi in Londra sau in Berlin sau sa lucrezi intr-o companie multinationala din Romania, Suedia, Italia…etc., limba engleza iti va fi de mare ajutor.

Majoritatea companiilor internationale cauta candidati care sa cunoasca cel putin o limba straina, printre care, adesea, engleza.

Multi studenti primesc burse de studiu in tari a caror limba oficiala nu o cunosc, iar liantul lor in procesul de invatare a limbii din tara respectiva este reprezentat de comunicarea in limba engleza.

Este de subliniat si faptul ca limba engleza are un rol esential si in viata sociala, ajutandu-te sa te adaptezi mult mai usor intr-o noua societate. Atunci cand intalnesti persoane noi, limba engleza te va ajuta sa comunici si sa socializezi, oferindu-ti oportunitatea de a-ti face prieteni noi.

Studiul peste hotare si limba engleza

La ora actuala, competivitatea este foarte ridicata in invatamantul superior. Studentii au nevoie de abilitati bine definite, pentru ca tranzitia dintre bancile universitatilor si mediul de lucru sa fie mult mai usoara. In companiile mari, abilitatile de comunicare sunt extrem de apreciate, iar cunoasterea limbii engleze a devenit esentiala pentru asta. Din acest motive, este foarte important ca persoanele care vor sa studieze sau sa lucreze peste hotare sa stapaneasca foarte bine limba engleza.

In fiecare an, mii de studenti romani merg in Marea Britanie pentru a studia in universitati de top precum Cambridge, Oxford sau Durham.

Inainte de a face pasul spre o universitate de peste hotare, ar fi bine sa stapanesti foarte bine gramatica si vocabularul limbii engleze, mai ales ca accesul intr-o universitate din Europa, inscrierea ca student strain este conditionata nu numai de cunoasterea limbii engleze, ci si de detinerea unui atestat international de limba engleza, precum Cambridge CAE, TOEFL, IELTS.

Vei avea nevoie sa iti dezvolti abilitatile lingvistice pentru:

 • Intelegerea si folosirea, in mod eficient, a tuturor manualelor si a materialelor de studiu.
 • Dezvoltarea limbajului de specialitate si a vocabularului, relevant domeniului ales.
 • Redactarea cat mai coerenta si structurata a unui CV, eseu, a unui proiect …
 • Comunicarea cat mai buna si productiva cu profesorii si colegii.

Jobul si limba engleza

Limba engleza este limba oficiala, standard, in multe domenii de activitate de pe glob. Prin urmare, cunoasterea limbii engleze a devenit, in ultimul deceniu, necesara in ocuparea locurilor de munca din: constructii, industria petrolului, inginerie, afaceri internationale, management…etc.

Oamenii care doresc sa faca afaceri la nivel European sau global, trebuie sa aiba o buna cunoastere a limbii engleze. Redactarea in limba engleza este, de asemenea, foarte importanta, deoarece, cele mai multe forme de comunicare – email-uri, prezentari de marketing, contracte comerciale –  sunt scrise in limba engleza.

Pentru a avea succes, o buna cunoastere a terminologiei de afaceri este foarte importanta. Reprezentantii companiilor trebuie sa inteleaga si sa controleze cat mai bine vocabularul pentru a fi in masura sa comunice eficient.

80% din comunicarea in mediul de afaceri international se desfasoara in limba engleza. Companiile din intreaga lume cunosc necesitatea unui personal bine instruit.

Daca te-ai hotarat sa muncesti peste hotare in domeniul constructiilor, in domeniul medical sau orice alt domeniu, limba engleza si limbajul de specialitate atribuit fiecarui domeniu devine esential in reusita profesionala.

Vei avea nevoie sa iti dezvolti abilitatile in limba engleza, pentru:

 • A invata sa comunici eficient cu colegii, partenerii sau clientii.
 • A dezvolta abilitati de scriere a rapoartelor, a prezentarilor si a altor documente necesare.
 • A-ti perfectiona comunicarea prin telefon sau fata in fata.
 • A intelege expresiile si termenii specifici.

 

Cursuri de limba engleza online prin Skype

Una dintre cele mai bune metode de invatare sau de perfectionare a limbii engleze este cursul sustinut online, prin intermediul platformei Skype, cu un trainer talentat si cu experienta. Cursurile de engleza online permit atat studentilor din Romania, cat si studentilor sau persoanelor care lucreaza peste hotare, sa se concentreze pe studii sau pe munca, in loc sa se ingrijoreze de probleme legate de disponibilitatea cursurilor si a timpului necesar.

Aceasta metoda a devenit foarte populara, deoarece este inovativa, eficienta si la indemana oricui. Astfel, cursantul poate invata limba engleza de oriunde, neavand nevoie decat de un laptop sau PC, o conexiune la internet si un set de casti.

Avantajele cursurilor de limba engleza online:

 • Beneficiezi de training 1 to 1, profesorul concentrandu-se doar pe tine.
 • Primesti feedback in timp real.
 • Totul se va desfasura in ritmul tau, in jurul propriului orar.
 • Inveti in confortul propriei casei.
 • Accesibil oricarui student/angajat de oriunde din tara sau din strainatate.
 • Vei dobandi cunostinte de baza esentiale, care iti vor fi de mare ajutor in viitor sau iti vei perfectiona rapid accentul si gramatica limbii engleze.

Invatarea limbii engleze iti aduce satisfactii nu doar pe plan profesional, ci si pe plan social si personal.

Si…cum stai cu engleza? Lasa un comentariu pentru a-ti exprima parerea despre importanta limbii engleze sau despre cele mai bune metode de a invata o limba straina.