Bucuresti – 13 noiembrie 2015 – In urma cu 25 de ani, pe 12 noiembrie 1990, Sir Tim Berners-Lee, pe atunci membru al CERN (Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare), publica prima pagina web din lume. A fost, practic, momentul in care s-a nascut conceptul de WWW – care astazi reprezinta totalitatea documentelor si informatilor de tip hipertext legate intre ele, care pot fi accesate prin reteaua mondiala de Internet-ului.
La 25 de ani de la aceasta zi, care a schimbat radical societatea si modul de viata pentru miliarde de oameni din intreaga lume, Sir Tim Berners-Lee a sustinut in premiera o prezentare in Romania, in cadrul McCann/Thiess Conferences.
In cadrul evenimentului, denumit A WWVVisionary Lesson, acesta a vorbit despre lucrurile care au stat in spatele ideii de World Wide Web si despre felul in care a reusit sa transforme aceasta idee in realitate la finalul anului 1990, la sediul CERN din Elvetia, dar si despre posibilele dezvoltari viitoare ale inventiei sale.
Pana la finalul anului 1990, Berners-Lee construise deja toate instrumentele necesare pentru un WWW functional: primul browser web (care era si un editor web), primul server si primele pagini web, care nu erau altceva decat o descriere a proiectului in sine.
De aici, aceasta inventie s-a dezvoltat cu o viteza ametitoare, ajungand, in doar 25 de ani, la ceea ce cunoastem astazi ca fiind world wide web-ul.
Totul a pornit de la un vis, care s-a transformat intr-o obsesie careia Berners-Lee i-a dedicat intreaga viata, avand tot timpul in minte faptul ca WWW-ul nu conecteaza doar computere, ci conecteaza oameni.
Astazi, Tim Berners-Lee este inca parte din povestea WWW-ului, detinand pozitii de conducere in numeroase asociatii sau organizatii ce vizeaza dezvoltarea continua a acestui instrument revolutionar. Printre altele, el este directorul Fundatiei World Wide Web, lansata in 2009 cu scopul de a maximiza potentialul pozitiv al Web-ului asupra umanitatii.
Inaintea acestei conferinte, Sir Tim Berners-Lee a avut, de asemenea, o intalnire cu membri ai Academiei Romane, studenti si elevi din Bucuresti, la sediul Academiei Romane.
McCann Worldgroup Romania si Thiess Holding au lansat anul acesta seria de conferinte pe teme de leadership, educatie, sport si inovatie – McCann/Thiess Conferences. American Heroes, A Leadership Lesson a fost evenimentul care i-a adus in Romania pe doi dintre cei mai apreciati militari americani, in timp ce invitatul special al conferintei Justitiarul a fost faimosul Antonio Di Pietro, una dintre figurile legendare ale justitiei internationale.
A treia conferinta din serie l-a adus in premiera in Romania pe sir Tim Berners-Lee, cel care, din dorinta de a regandi felul in care oamenii acceseaza sau distribuie informatii si felul in care acestia lucreaza impreuna, a dezvoltat un instrument care a devenit esential pentru societatea moderna: The World Wide Web.
Conferinta McCann/Thiess, A WWVVisionary Lesson, a fost organizata de McCann Worldgroup Romania si Thiess Holding, cu sustinerea sponsorului media – PRO TV, si a sponsorilor oficiali, BRD Groupe Société-Générale si UPC Business.
Despre McCann WorldGroup Romania
McCann WorldGroup Romania este agentia care se ghideaza dupa principiul fondatorului sau, Harry McCann: „O agentie se dezvolta mai repede daca se concentreaza mai degraba pe cresterea business-ului clientilor sai.” Astfel, McCann Erickson are relatii de parteneriat indelungate cu unele dintre cele mai importante companii de pe piata: The Coca-Cola Company, Nestlé, Vodafone, L’Oréal, MasterCard Europe, Heineken, Kandia Dulce, Dedeman, Unilever. Din grupul de comunicare McCann WorldGroup Romania fac parte agentiile McCann Bucuresti, Momentum, UM, McCann PR si MRM Worldwide. La nivel international, este parte a McCann WorldGroup – una dintre cele mai puternice retele de advertising, cu birouri in 205 orase din 132 de tari.
Despre Thiess Holding
Thiess Holding a fost si este in avangarda evenimentelor si conferintelor ce i-au avut ca invitati pe unii dintre cei mai importanti lideri ai timpurilor noastre, precum Mihail Gorbaciov (fost Presedinte al URSS), Richard Haass (Presedinte al Council of Foreign Relations – CFR), George Friedman (Presedinte al Stratfor), Betsy Myers (COO Obama for America), Gen. Michael Hayden (fost Director al CIA & Director al NSA).