Topul celor mai cautate abilitati care iti cresc sansele de angajare

Topul celor mai cautate abilitati care iti cresc sansele de angajare

LinkedIn a anuntat recent topul celor mai cautate abilitati in anul 2015, care au contribuit la angajarea utilizatorilor sai. LinkedIn a ajuns la aceste date prin analiza intregii activitati de angajare si recrutare care a avut loc pe site-ul sau in 2015.

Cloud.

In 2015, Cloud a fost printre cele mai cautate competente. Cu o profesie precum Cloud Architect, Cloud Software Engineer, Cloud Systems Administrator nu ai cum sa fii somer. Este de asteptat ca aceasta tendinta sa continue sa creasca si in 2016. Prin urmare, daca doresti sa te angajezi rapid, incearca sa deprinzi abilitati in Hadoop, HBase si Hive.

Analiza statistica si data mining

Toata lumea a vazut sau citit cel putin un articol despre big data in 2015. Ghici ce? Big data devine din ce in ce mai mare, cu cat numarul postarilor, tweet-urilor, fotografiilor si videoclipurilor creste. Ca rezultat, companiile au de-a face cu mai multe date ca oricand. Pentru a targeta clientii potriviti si pentru a le comercializa produsele potrivite, aceste date trebuie sa fie analizate. Astfel, companiile au nevoie de angajati care cunosc statistica si care stiu sa foloseasca instrumente, cum ar fi SPSS, SAS, KNIME, Programare R, etc.

Specialist marketing online

Inainte de era internetului, cel mai mare instrument de marketing era televizorul. Acum, internetul este utilizat pe scara larga pentru publicitate si este mult mai eficient decat televizorul, deoarece anunturile publicitare de pe internet pot fi masurate cu usurinta. Companiile isi pot urmari clientii, folosind cookie-uri sau diferiti algoritmi, si pot rula doar reclamele pentru produsele de care acestia sunt interesati. Evident, cineva trebuie sa creeze aceste anunturi si sa gestioneze bugetele. Astfel, managerii campaniilor de marketing, impreuna cu expertii SEO si SEM sunt responsabili pentru proiectarea, introducerea si gestionarea acestor anunturi. Daca doresti unul dintre aceste locuri de munca, va trebui sa inveti instrumente de marketing online, cum ar fi Google AdWords, Google Analytics si multe alte programe.

Dezvoltator integrare software

Abilitatile in programarea de software sunt la mare cautare in 2016. Companiile folosesc multe programe software, fiind foarte greu sa se asigure ca ele sunt compatibile unele cu altele. Uneori, companiile dezvolta softuri in-house, pentru a corela doua sisteme laolalta, astfel incat, sa poata lucra in armonie. Din acest motiv, cele mai multe companii au nevoie de dezvoltatori de software pentru a media intre doua sau mai multe programe separate.

Dezvoltatori de aplicatii Mobile

Exista o aplicatie pentru orice va puteti imagina. Cu toate acestea, companiile creaza tot mai multe si mai multe aplicatii pentru clientii lor. Insa, crearea acestor aplicatii nu este suficienta. Acestea au nevoie de mentenanta si upgrade, conform tehnologiei in continua schimbare. Ca urmare, daca doresti sa inveti cum sa dezvolti o aplicatie, nu este inca prea tarziu!