Tot ce trebuie sa stii despre Halloween

Tot ce trebuie sa stii despre Halloween

Halloween-ul sau All Hallows Eve, este o sarbatoare celebrata de secole, in data de 31 octombrie, a fiecarui an.

Originile Halloween-ului

Originile aceste sarbatorii isi au radacina in cultura celtica, cand avea loc celebrarea noului an celtic, sarbatoare denumita si Samhain. Se spunea ca spiritele celor decedati anul precedent, cutreierau pamantul in noaptea de Samhain, asa ca celtii purtau costume ca un mijloc de a nu fi recunoscuti.

Halloween-ul in America

Halloween-ul modern a ajuns in SUA cand imigrantii europeni au adus cu ei costume variate de Halloween. Prin combinarea traditiilor irlandeze si engleze, americanii au pornit traditioa „ trick-or-treat”.

Incepand cu anii 1930, Halloween a devenit o sarbatoare laica, concentrata in comunitate.

Toate acestea au dus la Halloween-ul pe care il cunoastem toti azi si pe care il adoram.

Practici de Halloween

  • Costumul de Halloween. Halloweenul este seara in care copii se deghizeaza in personajele fictive preferate si merg din casa in casa pentru Trick or Treat (ne dati sau nu ne dati). De obicei, tinerii si adultii merg costumati la petreceri tematice in cele mai nastrusnice costume: vampiri, varcolaci, printese, supereroi, etc. Lentilele de contact pentru Halloween sunt accesoriul perfect, care intregesc tinuta de Halloween si confera un aer foarte scary si unic.
  • Trick or treat. Expresia Trick or Treat, se pare, are origini moderne, unii sustinand ca dateaza din America inceputului de secol XX, odata cu sosirea imigrantilor irlandezi. Trick or Treat sau „Ne dati ori nu ne dati” este, poate, cea mai cunoscuta parte a Halloweenului, cand copii primesc dulciuri, colindand fiecare casa din cartier.
  • Sculptatul dovlecilor sau Jack o’ Lantern. Scopul sculpturilor in dovleac de Halloween are rolul de a speria spiritele rele si de a lumina sufletele decedatilor. In general, aceasta traditie de Halloween nu are o sursa sigura, crezandu-se insa ca face parte din folclorul irlandez. Pentru a sculpta dovleacul, se taie partea de sus, se scobeste interiorul, se creeaza ochii si gura, dupa imaginatia fiecaruia, si se introduce in interior o sursa de lumina, de obicei o lumanare.
  • Culesul merelor cu gura. Unul dintre cele mai vechi jocuri de Halloween, care dateaza inca de pe vremea romanilor, este culesul merelor cu gura dintr-un lighean mare cu apa. Fara ajutorul mainilor, trebuie sa culegi cat mai multe mere, intr-un timp limitat.

Idei de costumatii de Halloween

Halloweenul, una din cele mai asteptate sarbatori ale anului, se apropie cu pasi repezi. Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din intreaga lume. Cu ocazia acestei sarbatori, cele mai nastrusnice personaje fantastice prind viata: vrajitori, vampiri, varcolaci, super-eroi, etc. Chiar daca este o sarbatoare foarte iubita de cei mici, nu inseamna ca adultii nu se pot distra si ei! Petrecerile de Halloween sunt unice, avand un mare succes.

Tu in ce te costumezi de Halloween?

Costum de vampir

In ultimii ani, filmele si serialele cu vampiri au avut o mare priza la public. The Vampire Diaries, True Blood sau Twilight sunt doar cateva exemple de filme care au dominat box-office-urile. Daca iubesti vampirii sau pur si simplu vrei sa intri in pielea unui vampir, iti recomandam un costum old-school de vampir.

Pe langa costum, nu uita sa te ocupi de machiaj si de accesorii, precum: dintii, gheare, manusi si lentile de contact. Lentilele de contact pentru Halloween sunt accesoriul perfect, care intregesc tinuta de Halloween si confera un aer foarte scary si unic.

Costum de printesa

Daca vrei sa iesi din zona intunecata a monstrilor, poti alege o costumatie de basm.

Cele mai cunoscute printese din desenele copilariei sunt: Alba ca Zapada, Cenusereasa, Aurora, Pocahontas, Mulan si Tinker Bell. Depinde de tine ce printesa preferi. Poti alege un look mai vintage, mai elegant sau o reinterpretare moderna.

Pentru o seara de poveste, ca-n basme, o tinuta de printesa nu are cum sa dea gres. Poti folosi o rochie lunga, cu maneci lungi, cu un print floral roz subtil, dar frumos. Pentru un aer autentic, poti folosi un corset. Pentru accesorii, nu trebuie sa lipseasca coroana de printesa, pantofiorii aurii si, de ce nu, o pereche de lentile colorate albastre, pentru a completa tinuta.

Costum de Catwoman

Daca vrei sa incingi atmosfera, atunci alege un costum sexy. Catwoman este unul din personajele legendare din benzile desenate americane. In general, personajul este asociat cu supereroul Batman. Pe marile ecrane, Catwoman a fost interpretata de actrite celebre, ca: Michelle Pfeiffer, Anne Hathaway si Halle Berry. Partea buna este ca, impreuna cu iubitul tau, puteti sa va costumati ca Batman si Catwoman.

In general, costumul de Catwoman este fabricat din latex, si este foarte sexy. Cu siguranta vei atrage foarte multe priviri. Nu uita de machiaj si accesorii. Este foarte important sa te machiezi si sa porti lentile colorate ochi de pisica. Lentilele completeaza perfect o tinuta sexy de Halloween.

 

Creeaza o atmosfera infricosatoare de Halloween cu gheata carbonica

Halloween-ul este una din cele mai asteptate sarbatori ale anului, fiind foarte indragita pe intreg mapamondul. Cele mai infricosatoare personaje prind viata pentru o zi: vrajitori, vampiri, varcolaci si multi, multi monstri. Chiar daca este o sarbatoare foarte iubita de cei mici, nu inseamna ca adultii nu se pot distra si ei! Petrecerile de Halloween sunt unice, avand o mare priza la public. Tu in ce te costumezi de Halloween?

Halloween-ul nu este intreg fara gheata carbonica!

Daca costumatia asigura o parte din farmecul acestei sarbatori, gheata carbonica o intregeste. Gheata carbonica are un rol important in orice petrecere de Halloween, datorita efectului infricosator de ceata care se produce atunci cand aceasta intra in contact cu apa calda.

Un nor de ceata, infricosator, va da petrecerii tale un plus de personalitate, creand o atmosfera placuta si impresionanta.

Iar daca vrei sa iti decorezi gradina cu dovleci sculptati si vrei sa aduci un plus de mister gradinii tale, atunci gheata carbonica este perfecta. Cu ajutorul unor boluri cu gheata carbonica, peste care s-a turnat apa calduta, poti inunda gradina cu un nor de fum greu care ii va ingrozi pe cei mici.

Efectul de ceata dureaza intre 5 si 15 minute. Bineinteles, durata poate fi prelungita cu mai multa gheata carbonica. Depinde de tine!

Cum se manipuleaza gheata carbonica

Din cauza temperaturii extrem de joase (-78.5 C), gheata carbonica poate provoca leziuni la nivelul pielii daca nu este manipulata cum trebuie. Utilizati clesti sau manusi izolatoare atunci cand manipulati gheata uscata. De asemenea, este important atunci cand zdrobiti sau macinati gheata, sa va protejati ochii, purtand ochelari de protectie.

Daca vrei ca petrecerea ta de Halloween sa fie unica si speciala sau vrei sa ii bucuri pe cei mici cu efecte speciale de neuitat, atunci ia in calcul folosirea ghetii carbonice de Halloween.

Ca sa stii de cata gheata carbonica ai nevoie pentru petrecerea ta de Halloween, ti-am pregatit cantitatile potrivite in functie de marimea si locul petrecereii.

  • 5 kg de gheata carbonica sunt necesare pentru obtinerea fumului greu la o petrecere mica, intr-un cadru restrans.
  • 10 – 20 kg de gheata carbonica pentru petreceri mai mari, in locatii potrivite ca marime.
  • 30- 40 Kg de gheata carbonica pentru locatiile foarte mari si petrecerile in aer liber.

1 cutie cu 18kg de gheata carbonica costa – 200 lei si poate fi procurata de aici : http://www.carbonica.ro/