Barometrul Industriei din Romania – rezultate august si septembrie 2017

Barometrul Industriei din Romania – rezultate august si septembrie 2017

Barometrul Industriei din Romania este un proiect initiat in 2014 de IRSOP Market Research & Consulting si Facultatea de Management (SNSPA).

In fiecare luna, echipa din spatele proiectului „Barometrul Industriei din Romania” chestioneaza un esantion reprezentativ de 400 de manageri din firmele industriale cu peste 9 angajati si le cere o evaluare a activitatii companiei pe care o conduc.

Managerii din esantion furnizeaza doua seturi de evaluari: o evaluare a activitatii firmei fata de luna precedenta si o evaluare a situatiei probabile peste sase luni.

In luna August 2017, industria a inregistrat o revenire timida, pe baza comenzilor interne, dupa doua luni de scadere consecutiva in iunie si iulie. Comenzile noi au urcat usor de la 53 de puncte in iulie, la 55 in august.Cheltuielile de capital se mentin la limita dintre crestere si contractie (52 in august fata de 51 in iulie). Practic, in domeniul investitiilor din fondurile proprii ale firmelor nu se vede nici o inviorare, de 34 de luni de când dateaza masuratorile lunare ale Barometrului Industrial.

In luna Septembrie 2017, activitatea in industrie s-a inviorat vizibil. Majoritatea indicatorilor masurati (sapte din unsprezece) arata cresteri, uneori substantiale. Activitatea mai mare a influentat urcarea costurilor de productie si expansiunea importurilor de materii prime, dar nu a imbunatatit si optimismul sefilor de firme.

Pentru mai multe detalii, accesati: http://www.facultateademanagement.ro/barometrul-industrial-septembrie-2017/

sursa imagine:http://www.facultateademanagement.ro/wp-content/uploads/2017/10/Barometrul-Industrial-septembrie-2017.pdf