Ce trebuie sa ai cu tine la un interviu de angajare

Ce trebuie sa ai cu tine la un interviu de angajare

Procesul unui interviu de angajare poate fi destul de stresant. Cu siguranta nu vei vrea sa complici lucrurile mai mult decat trebuie sau sa te prezinti in fata angajatorului nepregatit. Din aceasta cauza ai nevoie sa stii care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa le ai la indemana pentru a asigura succesul unui interviu de angajare.

Cateva lucruri esentiale  pe care nu trebuie sa le uiti la un interviu de angajare

  • Copii ale CV-ului. In ciuda trecerii de la CV-ul traditional, scris pe hartie, la sabloanele dinamice de social-media, multi manageri inca prefera sa primeasca exemplare tiparite din partea candidatilor. Daca se intampla sa participi la mai multe interviuri de angajare in aceeasi zi, ai grija sa aduci cel putin cate un exemplar pentru fiecare, si eventual cateva exemplare de revzerva.
  • Pix si hartie. Cand e vorba de un interviu de angajare, expertii subliniaza importanta unor acesorii simple, cum ar fi instrumentele de scris si hartia. Notarea pe hartie a lucrurilor esentiale sau a unor observatii, poate fi foarte folositoare in tmpul unui interviu. De asemeni, notitele te pot ajuta sa planifici raspunsurile complicate la intrebari dificile, mai ales daca dai un interviu pentru consultanta, finante, sau daca ai o profesie tehnica.
  • Intrebarile. Este bine sa tii cont de faptul ca nu vei fi singurul candidat care aplica pentru postul respectiv in acea zi. La toate interviurile de angajare ti se va oferi ocazia de a adresa intrebari angajatorului. Utilizati aceasta parte a interviului in avantajul tau. Pune intrebari inteligente, pentru a impresiona si pentru a afla cat mai multe lucruri despre postul pe care urmeaza sa il ocupi. Unii experiti recomanda pregairea intrebarilor inainte de interviu.
  • Portofoliul. In functie de locul de munca pentru care aplici, este o idee buna sa ai cu tine un portofoliu, pentru ca angajatorul sa aiba un reper concret al modului in care lucrezi. De asemenea, trebuie sa fii pregatit sa prezinti sau sa explici lucrarile din portofoliul tau.
  • Atitudinea pozitiva. Probabil cel mai important ingredient pentru un interviu de succes este atitudinea pozitiva. Increderea de sine si afisarea unui interes real pentru domeniul in care lucrezi sau pentru slujba pe care vrei sa o obtii, sunt crciale in fata celor mai multi angajatori. Acest aspect al unui interviu poate fi un criteriu de departajare in cazul in care mai multi candidati au abilitati foarte similare.