Cursurile de Engleza pentru Afaceri, din ce in ce mai cautate. Afla de ce!

Cursurile de Engleza pentru Afaceri, din ce in ce mai cautate. Afla de ce!

Globalizarea aduce cu sine si necesitatea invatarii unei limbi straine. Ca factor de conexiune intre oameni, limba engleza este principala limba de afaceri din lume. Cunoasterea limbii engleze ajuta in comunicarea interculturala, incurajand afacerile si comertul de pe intreg mapamondul. Oamenii de afaceri din intreaga lume, atunci cand nu impartasesc aceeasi limba materna, folosesc limba engleza ca mijloc de comunicare.

Limba engleza este limba oficiala pentru mai mult de 70 de tari, fiind predata in multe institutii de invatamant de pe glob. Cunoasterea limbii engleze deschide noi orizonturi in domeniul afacerilor. Ai mai multe sanse sa iti gasesti un loc de munca, sa studiezi peste hotare in universitati sau scoli si sa poti comunica mult mai simplu cu partenerii de afaceri sau potentialii clienti.

Invatarea limbii engleze de specialitate nu este un lucru simplu, necesita timp, efort intelectual, atitudine pozitiva si motivatie. Pentru a aprofunda notiunile de vocabular, gramatica si fonetica ai nevoie de ajutorul unui specialist. Inscrierea la o firma specializata in cursuri de engleza este cea mai usoara si cea mai la indemana metoda, la ora actuala.

Ce este un curs de limba engleza pentru afaceri?

Desi mediul de afaceri este extrem de divers, functiile practice pe care oamenii trebuie sa le indeplineasca in munca lor zilnica sunt in mare parte similare. Un curs bun de limba engleza de business profita de aceaste similitudini, ajutandu-te sa le adapteze la domeniul specific profesiei tale.

De exemplu, multi oameni de afaceri participa la intalniri, sedinte sau alte intruniri asemanatoare, si, desi continutul unor astfel de reuniuni variaza, activitatile pe care oamenii le efectueaza in aceste sedinte sunt asemanatoare, vor trebui sa explice, sa aprobe, sa faca propuneri, etc.

Un astfel de curs va ajuta, de asemenea, cursantul sa transforme conversatiile folosite in situatiile de zi cu zi, intr-un limbaj adecvat contextului de afaceri.

Exemple de cursuri de engleza de specialitate:

 • Engleza financiar-bancara
 • Engleza pentru turism
 • Engleza in negocieri
 • Engleza juridica
 • Engleza in constructii
 • Engleza in administratie
 • Engleza tehnica (inginerie), pentru industria de extractie (petrol si gaze)
 • Engleza in IT.

Cui se adreseaza ?

Cursurile de Engleza pentru Afaceri sunt utile angajatilor companiilor multinationale, in care limba engleza este o componenta importanta.

Acest curs se mai adreseaza si celor care isi cauta un loc de munca si vor sa isi imbogateasca cunostintele lingvistice sau, de asemenea, oamenilor care au de gand sa inceapa o cariera in afaceri.

In cele din urma, exista unele persoane care nu au o nevoie imediata, dar stiu ca le-ar putea fi utila invatarea limbii engleze din timp.

Cum alegi un curs de limba engleza de afaceri?

In alegerea unui curs de limba engleza de specialitate se aplica, in mare parte aceleasi criterii generale, ca si in alegerea altor cursuri. Iata cateva puncte suplimentare pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand alegi cursuri de limba engleza de afaceri:

 1. Reputatia pe piata a firmei specializate in cursuri de afaceri.
 2. Experienta si acreditarile profesorilor specializati.
 3. Portofoliul, deoarece te ajuta sa iti faci o idee despre firmele sau clientii care au participat la acelasi curs.
 4. Testimonialele clientilor.
 5. Numarul maxim de cursanti prezenti la un curs.

Tu ce curs de engleza de specialitate ti-ai dori sa urmezi? Lasa un comentariu pentru a-ti exprima parerea !