Magazin online – licitatii si achizitii de fapte bune Leru.ro

Magazin online – licitatii si achizitii de fapte bune Leru.ro

Open Hub si Thecon organizeaza pentru al doilea an consecutiv, proiectul caritabil Leru.ro, magazinul online de fapte bune, unde cei interesati sunt invitati sa se implice prin donatii care sa ajute la sustinerea educatiei copiilor cu situatii materiale precare din judetele Galati, Braila, Vrancea si Vaslui. In parteneriat cu Fundatia Inima de copil, anul acesta, ne propunem achizitionarea a 100 de tablete, echipate cu manual interactiv de utilizare si acces gratuit la internet, dar si vanzarea online de produse realizate manual de catre persoanele care lucreaza in Atelierul Inima de Copil.

Relansarea oficiala a magazinului online LERU.RO, va avea loc in data de 1 Decembrie 2020, cand profesionisti voluntari din domeniul IT si nu numai, vor finaliza construirea celui mai mare magazin online de fapte bune, intr-un nou format, adaptat la conditiile actuale.

La fel ca si in editia anterioara, ambitia noastra este de a defini cuvantul ler, ca si simbol al filantropiei in preajma sarbatorilor de iarna, dar mai ales de a sustine educatia viitoarelor generatii.

Astfel, in editia anului trecut (2019), cu ajutorul voluntarilor, dar si a donatorilor am reusit sa directionam suma de 13.340 lei catre programele Stiintescu (7088 lei) si Generatii Galati (6252 lei), prin intermediul carora peste 80 de copii beneficiari si 12 seniori si-au putut continua mai usor incursiunea in lumea educatiei STEAM, dar si programele de invatare organizate in centrele comunitare beneficiare. Tot acest demers nu ar fi putut fi posibil fara partenerii inimosi ai proiectului (peste 43 voluntari, 5 parteneri principali, 8 parteneri media, 8 bloggeri locali, 38 companii implicate), dar mai ales fara implicarea intensa a donatorilor care au ales fie sa achizitioneze produsele disponibile, fie sa ofere fizic produse.

Editia 2020 Leru.ro vine in intampinarea intregului demers, cu un format diferit, adaptat la conditii de siguranta, care sa restranga posibilitatile de raspandire a virusului COVID 19. Astfel, persoanele fizice si companii sunt invitate sa doneze servicii si produse, precum si vouchere valorice de achizitii, produse tematice cadourilor de Craciun. Acestea vor putea fi achizitionate prin sistem de licitatie de catre cei care vor dori sa sustina cauzele Leru.ro.

CAUZA “100 de copii mai aproape de educatie cu 100 de tablete echipate”

Sistemul de invatamant trece acum printr-o noua etapa generata de pandemie: Scoala online. Desi o solutie la indemana, dar si indelung discutata de catre milioane de parinti si cadre didactice, pentru copiii care provin din familii defavorizate invatamantul online inca pare un vis indepartat.

Ne-am propus ca prin campania Leru.ro sa aducem 100 de elevi din judetele Galati, Braila, Vrancea si Vaslui mai aproape de scoala online si sa reducem astfel distantele sociale si economice.

“Pe aceasta cale invitam toti artistii, influencers si persoanele juridice sa ne unim fortele in lupta cu abandonul scolar. Astfel, cei interesati pot dona diferite obiecte din categoriile jucarii, decoratiuni, vouchere achizitie servicii sau produse, carti si bijuterii pe care, odata listate pe leru.ro, cei care cred in cauza noastra sa poata licita pentru acestea. Donatiile vor putea fi facute pana la data de 15.12.2020 prin contactarea organizatorilor la 0740470048, iar contravaloarea obtinuta in urma licitatiilor va fi utilizata pentru achizitia tabletelor si serviciilor de internet.” – Corina Nechifor, Fundatia Inima de Copil.

Alaturi de partenerii voluntari Open Hub si Thecon, donatiile achizitionate vor fi transmise catre castigatorii licitatiilor pana la data 07.01.2021. Achizitia, echiparea tabletelor si livrarea acestora catre copii se va realiza in perioada 4.01 – 07.02.2021, impreuna cu consilierii si voluntarii Fundatiei Inima de Copil, la domiciliul acestora, aproape de inceputul noului semestru scolar.

CAUZA “Binele face bine – Atelier Inima de copil”

Este un proiect de economie sociala care apartine Fundatiei Inima de Copil. A fost infiintat in anul 2005 si a fost destinat initial tinerilor cu dizabilitati ca atelier de terapie ocupationala, ca o sansa pentru tineri beneficiari ai fundatiei care nu aveau sau le-ar fi fost greu sa ocupe un loc de munca.

In prezent la Atelier Inima de copil sunt implicate si persoane care au nevoie de sprijin, mamici aflate in cautarea unui loc de munca sau din familiile aflate in programele organizatiei si voluntari. El este sansa unor locuri de munca si de sustinere a persoanelor vulnerabile.

 

Produsele lucrate in atelier sunt in majoritate unicat sau lucrate in serii mici. Prin achizitia directa pe leru.ro a produselor cu tematica de Craciun, realizate manual de catre persoanele care lucreaza in Atelier Inima de copil, tu sustii locurile de munca pentru aceste persoane vulnerabile si care sunt atat de importante pentru ele.

Stocul acestor produse este unul limitat, asadar grabeste-te sa prinzi lansarea leru.ro. Fondurile stranse prin vanzarea acestor produse vor fi virate integral catre Atelier Inima de copil.

Despre Fundatia Inima de copil

La Inima de Copil, ne propunem ca in fiecare zi sa fim cat mai aproape de misiunea noastra: sa ajutam si sa redam speranta copiilor aflati in dificultate. In prezent sprijinim copii si familii din jud. Galati si regiuni apropiate (Vaslui, Vrancea, Braila). Multe dintre aceste familii sunt acum si mai vulnerabile din cauza crizei si a pandemiei.

In 23 de ani de activitate am sustinut in programe peste 15.000 persoane si am strans si investit cu ajutorul donatorilor peste 5 milioane euro in servicii sociale, care sa le faca copiilor viata mai frumoasa si mai buna.

Pe langa misiunea noastra sociala, pentru noi e important sa transmitem si sa promovam valori legate de empatie, implicare activa in schimbarile pe care vrem sa le vedem in jur, precum ajutarea copiilor si familiilor ce trec prin situatii dificile pentru a le oferi sansa un viitor mai bun. Credem in forta si puterea comunitatilor de a face lucruri remarcabile pentru semenii lor si luptam ca in fiecare zi, cat mai multe persoane sa aplice in viata lor de zi cu zi, sloganul care ne este atat de drag la fundatie, respectiv: Binele face bine.

Despre Open Hub

Schimburi reale de experienta, o pasiune comuna pentru IT&C, traininguri de profil adaptate cerintelor pietei, conferinte si workshop-uri cu speakeri specializati in domeniu si nume cu greutate ale mediului autohton de business, sunt doar cateva dintre caracteristicile care definesc Asociatia Openhub din Galati.

Infiintat in 2012, Open Hub este o comunitate de pasionati ai tehnologiei si comunicarii, care atrage atat studenti aflati la primii pasi in domeniu, cat si reprezentanti ai companiilor de top din Galati si din intreaga tara.

Alaturi de partenerii Thecon, Open Hub a implementat nenumarate programe si evenimente dedicate digitalizarii si nu numai, despre care puteti afla detalii pe www.openhub.ro.