Micromanagementul scade moralul, productivitatea si calitatea muncii angajatilor

Micromanagementul scade moralul, productivitatea si calitatea muncii angajatilor

Ce face un manager care vrea sa detina totul sub control? Urmareste fiecare mica miscare a angajatilor sai, dand feedback imediat, mai ales cand nu se obtin rezultatele targetate. Isi streseaza angajatii cu remindere privind indicatorii de performanta, cerand mai des decat este necesar rapoarte privind evolutia proiectelor sau a vanzarilor. Isi spioneaza angajatii, urmarind la ce ora ajung la birou, la ce ora pleaca si cate minute de pauza isi iau.

Rezultatul? Angajati stresati, neproductivi. Demisii.

Controlul excesiv are in spate dorinta puternica de a a avea succes, dublata de frica de esec. Pe termen lung, managerii care vor sa detina controlul asupra tot ce se intampla in compania lor, risca sa ajunga la burnout.

Din pacate, nu tot ceea ce se intampla in viata noastra profesionala poate fi tinut sub control. Exista factori externi pe care nu ii putem controla.

Presiunea exercitata asupra echipei se va resimti, fara indoiala. Atentia si memoria de lucru a angajatilor vor fi afectate, iar asta va afecta negativ productivitatea si atingerea obiectivelor.