MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate anunta castigatorii celei de-a 12-a editii a Premiilor Mentor

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate anunta castigatorii celei de-a 12-a editii a Premiilor Mentor

 • MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au oferit pentru al 12-lea an consecutiv Premiul Mentor pentru zece profesori si antrenori de exceptie;
 • Gala Premiilor Mentor a avut loc la Teatrul National Bucuresti, invitatul de onoare fiind Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, campion olimpic la sabie;
 • Cu aceasta ocazie, a fost dat startul inscrierilor pentru urmatoarea editie a Premiilor Mentor pentru excelenta in educatie, cea de-a 13-a, iar nominalizarile pot fi depuse pana la finalul acestui an.

Bucuresti, 13 mai 2022 – MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate anunta castigatorii celei de-a 12-a editii a Premiilor Mentor. Cei 10 laureati au fost premiati in cadrul Galei Premiilor Mentor, gazduite ieri seara, la Teatrul National Bucuresti. Astfel, rezultatele deosebite obtinute de profesorii si antrenorii nominalizati de propriii elevi au fost recunoscute public si recompensate cu cate un premiu in valoare de 8.000 de lei si cate un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemtoi.

Primul premiu Mentor pentru excelenta in educatie a fost acordat in anul 2010, iar de atunci acest demers a fost organizat anual, cu scopul de a le arata profesorilor si antrenorilor ca munca lor este apreciata de elevi, parinti, colegi si de intreaga comunitate din care fac parte. Aceste distinctii le sunt oferite celor care au descoperit, sustinut si lansat tinere talente si care, prin abordarea lor didactica, au influentat pozitiv viata si dezvoltarea elevilor, reusind sa puna in valoare talentul si abilitatile pe care le au.

„Parafrazand un proverb japonez, profesorii mediocri spun, profesorii buni explica, profesorii de inalt nivel demonstreaza, iar profesorii de exceptie inspira, realizeaza cu adevarat menirea de mentor. Avem nevoie de multi antrenori, profesori, mentori care sa inspire,” a declarat invitatul de onoare, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, campion olimpic la sabie.

„MOL Romania acorda Premiile Mentor cu aceeasi onoare, bucurie si consideratie, celebrand excelenta in educatie, munca sustinuta, efortul neintrerupt si pasiunea unor oameni, care nu intamplator au devenit mentori, formand caractere si cariere de succes. Premiile Mentor continua sa recompenseze o munca enorma, pe care doar oamenii cu adevarat inzestrati o pot face”, a declarat Camelia Ene, CEO si Country Chairman MOL Romania.

Amfitrionii Galei au fost actorii Andreea Bortun si Alexandru Ion, fondatorii festivalului national de teatru tanar Ideo Ideis, laureati ai Premiului Mentor in anul 2019.

Dintre cele 135 de nominalizari depuse de elevi, parinti sau profesori in perioada iunie-decembrie 2021, Consiliul Director al Fundatiei Pentru Comunitate a selectat cei zece profesori si antrenori care au fost premiati. Asemeni editiilor precedente, numarul mare al nominalizarilor depuse ne arata un fapt imbucurator, respectiv faptul ca in fiecare comunitate exista extrem de multi mentori, care au inspirat noua generatie si au contribuit la formarea liderilor de maine. Aplicatiile care nu au fost castigatoare pot fi revizuite si depuse cu ocazia urmatoarelor editii.

Totodata, in cadrul Galei a fost anuntat oficial startul perioadei de depunere a nominalizarilor pentru urmatoarea editie a Premiilor Mentor, editia a 13-a. Astfel, pana pe data de 31 decembrie 2022, orice persoana poate nominaliza un profesor sau un antrenor care a avut un rol important in sustinerea si modelarea parcursului educational.

„Orice persoana poate nominaliza pe site-ul Fundatiei Pentru Comunitate, atat in nume propriu, cat si in numele unui grup. Nominalizarile trebuie sa contureze calitatile profesionale si umane ale persoanei propuse si sa evidentieze rolul mentorului in viata si cariera discipolilor. Evaluarea nominalizarilor depuse se bazeaza in primul rand pe informatiile, relatarile si detaliile transmise prin aceste nominalizari,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Laureatii Premiului Mentor pentru excelenta in educatie, editia a 12-a, 2021 sunt:

 1. Alina Ciuculescu Motea, antrenor scrima, Bucuresti
 2. Ionel Cordovan, profesor de limba rromani, Oradea
 3. Liana Poema Dondoe, profesor de educatie muzicala, Craiova
 4. Muszka Pál Anna Éva, educator, Cluj
 5. Crina Popescu, bibliotecar, Pietrari, Ramnicu Valcea
 6. Adrian Radulescu, antrenor natatie, Bucuresti
 7. Cosmin Simtion, profesor de istorie-geografie, Rusi, Slimnic, Sibiu
 8. Székely Zoltán, profesor de fizica, Odorheiu Secuiesc
 9. T?kés Árpád, antrenor de orientare in alergare, Cluj-Napoca
 10. Doina Lavinia Zanfir, profesor de pian, Reghin

Mai multe detalii despre program pe molromania.ro si pentrucomunitate.ro