Sistemele de supraveghere, la mare cautare din cauza hotilor

Sistemele de supraveghere, la mare cautare din cauza hotilor

Numarul furturilor a crescut. Potrivit Inspectoratului General al Politiei, in prima jumatate a anului 2016, s-au inregistrat peste 1.700 de spargeri de locuinte. Anul trecut, in aceeasi perioada, se inregistrau cu 500 de cazuri mai putine.  Conform autoritatilor, cele mai mule furturi din locuinte au loc in Bucuresti.

Din ce in ce mai multi oameni, isi protejeaza locuinta cu sisteme de supraveghere video si sisteme de alarma.

Politistii recomanda celor care locuiesc la bloc sa monteze un interfon la intrarea in scara pentru a controla accesul persoanelor necunoscute.

La intrarile in holurile blocului si pe paliere este ideal un sistem de iluminare automat cu detectia miscarii.

Daca locuiti la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastra va vor asigura linistea.

Daca locuiti la casa, montati un sistem de supraveghere video, un sistem de alarma si de iluminare cu senzori de miscare, ce avertizeaza asupra patrunderii persoanelor straine in curtea dvs. Montati la vedere placute de atentionare cu privire la existenta unui sistem de securitate.

Atentie, nu va transformati conturile de pe retelele de socializare in surse de informatii pentru hoti. Nu anuntati pe Facebook cand si unde plecati in vacanta, nu dati check-in atunci cand vizitati diverse locatii, nu postati poze din concediu decat dupa ce v-ati intors.