Solutiile Alukonigstahl Romania – integrate in VOX Technology Park, castigator al sectiunii „Arhitectura constructiilor publice”

Solutiile Alukonigstahl Romania – integrate in VOX Technology Park, castigator al sectiunii „Arhitectura constructiilor publice”

Alukonigstahl Romania, lider pe piata sistemelor din aluminiu, PVC si otel, a furnizat pentru VOX Technology Park, cladirea de birouri din Timisoara premiata pentru ”Arhitectura constructiilor publice”, sisteme pentru ferestre, usi si pereti cortina, cu proprietati foarte bune de izolare termica, fonica si de siguranta.

Ferestrele si usile care insumeaza 4.400 mp au fost realizate din sistemul de profile din aluminiu AWS 70.HI / ADS 70.HI, cu performante ridicate in ceea ce priveste izolarea termica. De asemenea, peretele cortina Schuco FW50+ acopera cei peste 4.000 mp de fatada, fiind printre cel mai vandut si apreciat sistem din intreaga Europa.

„Ne onoreaza parteneriatul cu VOX Technology Park, mai ales ca vorbim de un proiect provocator, care trebuia sa integreze solutii eficiente si sa raspunda conceptelor arhitecturale de design, dar si aspectelor pragmatice precum functionalitate, eficienta energetica, costuri reduse de intretinere, durabilitate si siguranta. Ne bucuram ca am reusit sa raspundem pozitiv asteptarilor clientului, iar premiul recent pentru „Arhitectura constructiilor publice” – cea mai inalta distinctie a Uniunii Arhitectilor din Romania, intareste faptul ca este unul dintre cele mai moderne si eficiente proiecte de birouri din Romania”, a declarat Attila Beer, Administrator Alukonigstahl Romania si Republica Moldova.

Sistemul de profile din aluminiu ales pentru ferestre, Schuco AWS 70.HI, este unul modern si performant, cu un grad ridicat de izolare termica, atingand o valoare Uf de 1,6?W/(m²K) la latimi vizibile reduse, de doar 117?mm. Seria este potrivita pentru ferestre care se deschid spre interior si spre exterior si permite echiparea cu feronerie clasele de rezistenta antiefractie RC 2 si RC 3. Pentru profilul cu adancime de 70 mm sunt disponibile numeroase solutii diferite de design.

Schuco AWS 70.HI este compatibil cu sistemul pentru usi Schuco ADS 70.HI, extrem de stabil, o constructie cu statica buna care permite realizarea unor usi de mari dimensiuni, pana la 3.000 mm inaltime. Pe baza unor considerente de estetica si performanta, arhitectii au ales pentru anveloparea cladirii pereti tip fatada cortina pentru vitrajele de dimensiuni mai mari si structura din cadre de otel placata in sistem de fatada ventilata, cu panouri din aluminiu compozit si ferestre pentru traforul alb.

Schuco ofera numeroase sisteme din aluminiu pentru pereti cortina, cu care, arhitectii, proiectantii si prelucratorii pot raspunde celor mai exigente cerinte privind energia, siguranta, automatizarea si designul cerute de un proiect modern. in acest caz, sistemul Schuco FW 50+ indeplineste cerintele arhitectonice si tehnologice pentru luminatoare.

Cladirea VOX Technology Park este certificata Breeam, primind inca din faza de proiectare calificativul Excelent, cu cel mai mare punctaj obtinut pana acum in Romania.

Proiectul imobiliar din Timisoara a fost desemnat castigator al sectiunii Arhitectura constructiilor publice, in cadrul Bienala Nationala de Arhitectura – Romania 2018.

Despre Alukonigstahl Romania

infiintata in 1864, Alukonigstahl GmbH este o companie de familie dezvoltata de-a lungul a cinci generatii, iar in prezent acopera 17 tari Sud-Est europene, cu o cifra de afaceri de peste 300 milioane de euro (in 2014).

Din 1995, s-a infiintat filiala din Romania, cu sediul si depozitul central in Bucuresti si un birou tehnico-comercial in Cluj. Alukonigstahl asigura partenerilor sai locali o gama larga de produse si servicii: sisteme de profile Schuco din PVC si aluminiu pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru producerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect.

Avand peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice, in ultimii 23 de ani au fost realizate peste 5.000 de proiecte, si constructii reprezentative.

Pentru mai multe informatii, vizitati site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro