Team building de iarna. Idei de activitati de teambuilding pentru companii

Team building de iarna. Idei de activitati de teambuilding pentru companii

Daca sezonul rece a venit, nu trebuie neaparat sa spui stop activitatilor de team building. Team buildingul pe timpul iernii poate fi solutia perfecta pentru compania ta. Zapada, muntele si aerul curat pot crea un mediu propice pentru motivarea si energizarea angajatilor tai.

Cum incurajezi improvizatia si spiritul de echipa? Iti prezentam mai jos cateva idei de activitati de team building pentru iarna.

  1. Sculptura in gheata. Aceasta provocare este foarte distractiva, iti testeaza abilitatile creative si motiveaza echipa pentru a lucra mai eficient. Cele mai frumoase “opere de arta” vor fi premiate!
  2. Snow tubing. Ce poate fi mai captivant si distractiv decat o intrecere snow tubing. Fiecare persoana ia un colac gonflabil, urca dealul si se aliniaza la start. Cine ajunge mai repede jos, castiga! Aceasta activitate este foarte antrenanta si distractiva. La sosire ciocolata calda pentru toata lumea!
  3. Snow rafting.O activitate inedita si energizanta, snow raftingul este un sport de echipa, care poate fi foarte eficient in dezvoltarea relatiilor dintre angajati. Echipe de 4 sau 8 persoane coboara partia cu o barca special construita pentru a fi folosita pe zapada. Important este ca echipa sa se coordoneze pentru a schimba directia sau pentru a incetini sau accelera.
  4. Treasure hunt cu snowmobilele. Incearca ceva atipic, incearca un treasure hunt deosebit, cu viteza si adrenalina. Echipe formate din 4-6 membri, cu un ghid care cunoaste bine padurea, cauta comoara ascunsa printre pomi si zapada. In cautarea lor, echipele vor descoperi indicii (poze, de exemplu) care ii vor purta cat mai aproape de comoara. Bucurati-va de fiorul plimbarii cu snowmobilul in cadrul unui frumos peisaj de iarna.
  5. Paintball in padure. Se marcheaza o anumita zona si se formeaza echipele. Se recomanda ca jocul sa se desfasoare cu 2 echipe de maxim 10 persoane fiecare. Comunicarea, strategia si rezolvarea problemelor intampinate pe parcurs sunt doar cateva din obiectivele acestei activitati. Distractia va fi la maxim!

Toate activitatile enumerate mai sus ii plaseaza pe angajati intr-un mediu diferit, provocandu-i la activitati sportive. Rezultatul?

  • Cresterea coeziunii echipei in situatii limita.
  • Cresterea increderii.
  • Depasirea propriilor limite.
  • Constientizarea succesului ca echipa.