200 de seniori inscrisi in programul de yoga GO YOGA 55+

200 de seniori inscrisi in programul de yoga GO YOGA 55+

200 de seniori s-au inscris in programul de yoga GO YOGA 55+, facand miscare in fiecare zi de luni de la 10 dimineata si din doua in doua zile de marti, online, chiar din siguranta casei lor. Programul de yoga online pentru seniori are o durata de 6 luni (iunie-noiembrie 2021), este in intregime gratuit, inscrierile ramanand deschise pe toata perioada programului.

Speranta de viata a romanilor este cea mai scazuta din Europa din cauza sedentarismului si a alimentatiei nesanatoase, doar 11,6% dintre romani fac saptamanal sport, conform Institutului Na?ional de Statistica. Asociatia Rasaritul de Argint a facut o statistica a sanatatii in randul a 200 de varstnici, iar cele mai raspandite boli sunt cele de tiroida (20%) si hipertensiunea arteriala (25%) si este ingrijorator faptul ca doar 11% dintre varstnici nu au nicio boala cronica.

Miscarea este un element esential pentru pastrarea sanatatii, in special la varsta a treia, iar misiunea Asociatiei Rasaritul de Argint este facilitarea accesului la bunuri si servicii de calitate, ca antidot post pandemic pentru categoria cea mai defavorizata de pandemie, varstnicii, aducand in casele lor cursuri de yoga calitative prin proiectul Go Yoga 55+.

Exercitiile de yoga online readuc mobilitatea in corp si sunt concepute atent pentru sanatatea coloanei vertebrale, mobilitatea articulatiilor, flexibilitatea corpului, tonifiere musculara si pentru imunitate.

Din 2 in 2 saptamani, in ziua de marti seniorii fac cursuri de meditatie si respiratie.

Cristina M, participant la programul Go Yoga 55+: „Am mai incercat exercitii de meditatie online, dar nu am rezonat cu vocea care facea meditatia. Acum ma bucur ca fac parte din aceasta familie si sper ca o sa ma imprietenesc cu fiecare dintre voi. Prima sedinta de yoga mi-a tras un semnal de alarma din punct de vedere medical, motiv pentru care am inceput investigatii. Nu ma las insa, stiu ca impreuna cu voi imi voi intra in forma!”

Seniorii cu varsta de peste 55 de ani se pot inscrie in program pe pagina de facebook a Asociatiei Rasaritul de Argint sau printr-un mail la acasa@rasarituldeargint.ro

Tot ce au nevoie pentru a practica yoga este un dispozitiv (telefon, laptop, calculator sau tableta), conexiune la internet si instalarea aplicatiei Zoom – care se poate realiza impreuna cu un voluntar al Asociatiei Rasaritul de Argint.

Proiectul Go Yoga 55+ este posibil prin programul Start ONG. Start ONG este un program lansat de Kaufland Romania si implementat de Asocia?ia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educa?ie, sanatate, mediu, social si cultura. Valoarea totala a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finantare comunitara destinat ONG-urilor tinere, institutiilor non-administrative si grupurilor informale/ de initiativa.

Informatii suplimentare:
Odile Turcu, coordonator program Go Yoga 55 Plus, Asociatia Rasaritul de Argint
Mail: acasa@rasarituldeargint.ro
Site: www.rasarituldeargint.ro
Tel: 0723.832.717