400 de gulgute vor lumina centrul Lisei in cadrul Festivalului Luminii organizat de Cercetasii Romaniei

400 de gulgute vor lumina centrul Lisei in cadrul Festivalului Luminii organizat de Cercetasii Romaniei

Cercetasii prezenti la cea de-a IX-a editie a Campului National de Lupisori organizeaza impreuna cu localnicii din comuna Lisa, Brasov, “Festivalul Luminii”, miercuri, 8 august 2018, ora 20:00.

De peste zece ani, cercetasii ofera comunitatii prilejul de a regasi bucuria lucrurilor marunte si clipe minunate petrecute in aer liber in cadrul “Festivalului Luminii“. Pentru a crea o atmosfera de poveste, cercetasii apeleaza la gulgute – cutii de origami in care sunt aprinse mici lumanari.

 „Daca pana acum acest eveniment avea loc in special in orasele mari ale tarii, unde participau de la cateva sute, la cateva mii de persoane, acum il organizam la Lisa din dorinta de a aduce momente de bucurie si in comunitati mai mici.” Ovidiu Chinan, coordonator.

Pe langa decoratiunile realizate din gulgute, cercetasii vor face schimb de carti cu elevii Scolii Gimnaziale „Octavian Paler” din Lisa si vor prezenta un recital de cantece de tabara acompaniate la chitara. Lor li va alatura ansamblul folcloric „Horita” din Lisa cu un program artistic de dansuri populare. Cei mici si dornici sa se afirme vor avea ocazia sa interpreteze melodia preferata in cadrul momentului artistic „Lisa are talent”.

Despre Festivalul Luminii

Festivalul Luminii este marca inregistrata a Organizatiei Nationale “Cercetasii Romaniei”, iar ideea festivalului a aparut in anul 2004, cand cativa cercetasi din Cluj-Napoca au incercat sa le aminteasca oamenilor de fumusetea lucrurile marunte din viata lor. Unindu-si fortele au realizat prima editie a evenimentului, intitulat atunci Seara Viselor Implinite, cand clujenii prezenti au asezat, pe lacul din Parcul Central, aproximativ 200 de cutiute confectionate din hartie, cu lumanari aprinse inauntru, trimitand odata cu ele si visele lor, cat si dorinta de a deveni realitate. De atunci, festivalul a continuat, in fiecare an, cu denumirea de Festivalul Luminii.

Din 2008 a devenit eveniment national, fiind organizat sincron de mai multe filiale de cercetasi, ajungand la aproximativ 150 de evenimente in toata tara si realizandu-se pana acum peste 400.000 de gulgute.

Pagina festivalului: http://festivalul-luminii.ro

Despre Campul National:

Cercetasi din toata tara sunt la Lisa in perioada 5 – 11 august in cadrul evenimentului Campul National de Lupisori adresat copiilor din grupa de varsta 7-11 ani.

Specificul activitatilor cercetasesti consta in aplicarea metodei Scout de invatare nonformala, bazata pe joc, distractie si multa miscare. Programul taberei este structurat pe zile, ghidat de voluntari cu experienta vasta in cercetasie, atat la nivel national cat si international.

Se urmareste in special invatarea experientiala in natura prin dormit la cort, autogospodarire, drumetii montane, ridicare de constructiilor din lemn si dezvoltarea capacitatilor socio-emotionale prin interactiunea cu cercetasi din alte orase, lucrul in echipe mixte, indeplinirea sarcinilor primite si respectarea regulilor stabilite de toti membrii grupului.

„E super in camp, sunt de 3 ani cercetas, mereu avem alte activitati si ne distram foarte bine.” Elina, 10 ani

Campul National de Lupisori a ajuns la cea de-a IX-a editie prin care se reuseste dezvoltarea armonioasa a copiilor (caractere, abilitati individuale si spirit civic), pentru a forma tineri fericiti, sanatosi si implicati in societate.

Pagina evenimentului: https://www.fb.com/lupisori.oncr/

Despre organizatori:

Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”(ONCR) este singura miscare cercetaseasca din Romania ce face parte la nivel international din Organizatia Mondiala a Miscarii Scout care numara in prezent peste 50.000.000 membri activi in 216 tari si teritorii. In Romania, peste 5.000 de membri isi desfasoara activitatea in 85 de grupuri.

Misiunea Cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:

Ovidiu Chinan – Coordonator

0743567654

ovidiu.chinan@scout.ro

Roxana Craciun – Responsabil relatia cu presa

0767061606

roxana.craciun@scout.ro