Bitdifender isi informeaza utilizatorii ca sunt in siguranta in fata atacurilor ransomware GoldenEye / Petya

Bitdifender isi informeaza utilizatorii ca sunt in siguranta in fata atacurilor ransomware GoldenEye / Petya

Bitdefender a identificat un atac ransomware de proportii, declansat de o versiune a ransomware-ului GoldenEye sau Petya, care face victime in intreaga lume. Spre deosebire de alte familii de ransomware, GoldenEye nu cripteaza fisiere individuale, ci intregul hard disk. Apoi, acesta reporneste sistemul pentru a impiedica utilizatorul sa acceseze informatiile respective. Dupa finalizarea procesului de criptare, GoldenEye blocheaza automat calculatorul si solicita plata unei recompense in valoare de 300 USD.

Investigatia noastra initiala dezvaluie faptul ca se raspandeste automat de la un calculator la altul folosind mai multe vulnerabilitati ale sistemului de operare, inclusiv exploatarea EternalBlue, care a dominat titlurile ziarelor in timpul atacului #WannaCry.

Iti scriem pentru a te informa ca esti in siguranta si ca Bitdefender blocheaza versiunile cunoscute in prezent ale noii variante GoldenEye.

Daca doresti sa afli mai multe despre acest subiect, vom transmite tweet-uri in timp real pe @Bitdefenderlabs, pe perioada desfasurarii anchetei noastre.

Ramai in siguranta, meriti acest lucru!

Echipa Bitdefender

Mai multe detalii aici: https://www.bitdefender.ro/news/un-nou-val-de-ransomware-infecteaza-companii-si-institutii-din-romania:-goldeneye-3328.html