(P) Botosi de unica folosinta – Utilizari, Avantaje,Tipuri

(P) Botosi de unica folosinta – Utilizari, Avantaje,Tipuri

Inainte de pandemie, cei care lucrau in  laboratoare, clinici medicale sau clinci de infrumusetare, erau familiarizati cu botosii de unica folosinta. Odata cu pandemia, multe persoane fizice si multe companii au inceput sa utilizeze botosii de unica folosinta, chiar daca nu lucreaza in medii sensibile. E o metoda eficienta de a preveni contaminarea si de a pastra curatenia. E mai ieftin si mai simplu sa folosesti botosi de unica folosinta in interior decat sa utilizezi covoare de decontaminare sau sa speli podelele de 10 ori pe zi. 

botosi unica folosinta medshieldBotosii de unica folosinta, denumiti si acoperitori pentru pantofi, sunt produse valoroase de echipament de protectie individuala, utilizati in diverse medii pentru a oferi un strat protector incaltamintei atunci cand se viziteaza sau se lucreaza in medii sensibile, pentru a restrictiona contaminarea. Adesea de culoare albastra, acoperitorii pentru pantofi au o baza elastica pentru a fi usor de folosit si permit mai multe marimi de pantofi, mulandu-se pe forma incaltamintei. Elasticul ajuta la pastrarea pozitiei pana cand botosii sunt gata de indepartare, intinzandu-se doar la dimensiunea necesara.

De ce se folosesc acoperitorii pentru pantofi?

Acoperitorii pentru incaltaminte ajuta la prevenirea intrarii contaminantilor sau a particulelor de praf in zonele sensibile, precum laboratoare, clinici medicale, fabrici alimentare.

Acoperitorii pentru pantofi nu sunt folositi doar in zonele sensibile, ci si in zone unde se doreste pastrarea curateniei. De exemplu, meseriasii ii pot folosi atunci cand viziteaza casele sau sediile clientilor pentru a preveni aducerea murdariei si a altor contaminanti. 

Botosii din polietilena mai pot fi folositi pentru protejarea incaltamintei atunci cand intri in zone de lucru – renovari interioare. 

Utilizari pentru acoperitorii de pantofi / botosi de unica folosinta 

 • Spitale si Clinici Medicale
 • Saloane de infrumusetare
 • Agricultura
 • Industria auto
 • Curatenie si mentenanta
 • Constructii
 • Industria alimentara
 • Laboratoare de chimie.

Tipuri de botosi de unica folosinta

botosi tip cizma medshieldBotosii clasici din polietilena nu sunt indicatii in zone cu umiditate ridicata, cu pardoseli acoperite cu lichide, deoarece poti aluneca cu usurinta. Exista botosi din polietilena cu talpa aderenta pentru astfel de medii. 

Mai exista si botosi de unica folosinta tip cizma, lungi pana la nivelul gambei, din material laminat, pentru pastrarea igienei, sterilitatii si curateniei la cel mai inalt grad. 

De unde poti achizitiona botosi de unica folosinta?

Din magazinul online MedShield.ro, poti achizitiona la preturi bune: 

 • Acoperitori Pantofi / Botosi de unica folosinta din polietilena, conceputi pentru pastrarea igienei, sterilitatii si curateniei in saloane/ centre de frumusete, laboratoare medicale/ cosmetice, unitati medicale/ de tratament. Acoperitori de Pantofi Albastri Prima Blue fabricati din LDPE de culoare albastru transparent, cu densitate medie (3G), prezinta o banda elastica la baza piciorului destinata sa protejeze spatiul impotriva oricarui tip de murdarie sau impuritati si cu proprietati optime de impermeabilitate, rezistenta si eficienta, fiind un accesoriu practic si ergonomic.  
 • Botosi tip cizma ¾, de unica folosinta,  conceputi pentru pastrarea igienei, sterilitatii si curateniei la cel mai inalt grad. Stransi la nivelul pulpei cu elastic, talpa piciorului dublata cu aceeasi tesatura, se leaga cu doua benzi din material pentru o mai buna fixare. Tesatura 100% polipropilena. Material laminat. Declaratie de conformitate. Fixare acoperitoare pe incaltaminte. 

Cat costa?

Preturile sunt in jur de: 

 • 10 lei – pentru un set cu 100 de bucati de botosi de unica folosinta din polietilena albastra;
 • 90 lei – pentru 1000 de bucati de botosi de unica folosinta din polietilena albastra;
 • 2,8 lei bucata pentru botosi tip cizma din material laminat, 50 cm, cu elastic si legatori;
 • 3,2 lei bucata pentru Botosi UF tip cizma ,40 gr TNT, lungime 50 cm;
 • 3,7 lei bucata pentru Botosi laminati tip cizma, fabricati din LDPE; densitatea medie 3G.