Prinde din zbor cea mai frumoasa expozitie a verii! Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Prinde din zbor cea mai frumoasa expozitie a verii! Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita sa „Prindeti din zbor cea mai frumoasa expozitie a verii!”, care va poposi in gradina muzeului in perioada 10 iulie – 12 septembrie 2021!

Cea mai frumoasa expozitie a verii va ofera prilejul sa observati indeaproape un grup de animale cu un mod de viata fascinant si sa admirati bogatia de culori si forme atat de des intalnita la fluturii din zonele tropicale.

In sera din curtea muzeului isi vor intinde aripile fluturele „Imparat”, „Fluturele coada randunicii de smarald”, „Trandafirul de catifea”, o serie de specii din grupul spectaculosilor fluturi cap-de-bufnita, dar si cateva specii din fauna africana, cum ar fi fluturele luna african.

Expozitia de la Muzeul Antipa va ofera prilejul de a putea admira specii care in natura pot fi vazute zburand in partea superioara a coronamentului arborilor, la multi metri deasupra nivelului solului, cum este fluturele de malachit.

Vizitatorii curiosi si iscoditori vor putea descoperi cu surprindere specii de fluturi care prezinta metode extrem de ingenioase de aparare, cum ar fi fluturii frunza, care imita aproape perfect frunzele uscate sau fluturele cu aripi de sticla, care prezinta portiuni extinse din aripi lipsite de solzi, transparente. Totodata, vizitatorii vor avea prilejul sa urmareasca zborul elegant al acestor insecte, dar si privilegiul de a fi martorii unor momente emotionante: „nasterea” unor fluturi, momentul in care insectele adulte parasesc invelisul crisalidei si incep o existenta complet diferita de cea din cursul perioadei larvare.

Cu toate ca nici una dintre speciile prezente in cadrul expozitiei nu este amenintata cu disparitia, frumusetea si fragilitatea exponatelor vii atrage atentia asupra necesitatii conservarii acestor insecte delicate prin masuri specifice, adaptate fiecarui caz in parte.

Pretul unui bilet de intrare este de: 15 lei pentru adulti, 10 lei pentru copii, studenti si pensionari si 11 lei pretul unui bilet de copil, in care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicatia Da Vinci Kids.

Muzeul Antipa vine in intampinarea publicului cu o oferta avantajoasa: biletul comun de vizitare al expozitiilor temporare „Prinde din zbor cea mai frumoasa expozitie a verii!” si „Moon Impact, a geological story”. Pretul acestui bilet este: 25 lei pentru adulti, 15 lei pentru copii, studenti si pensionari si 16 lei pretul unui bilet de copil, in care este inclus abonamentul pentru 3 luni la aplicatia Da Vinci Kids.

Copiii cu varsta mai mica de 3 ani beneficiaza de acces gratuit in cele doua expozitii. Biletele pot fi achizitionate de la receptia muzeului, online prin: antipa.iabilet.ro  sau www.iabilet.ro

Expozitia de fluturi tropicali vii poate fi vizitata de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00 (ultimul vizitator intra la ora 17.30).

Sponsor principal: Mol Romania