BUCHAREST JAZZ FESTIVAL – 19 – 25 septembrie 2016

BUCHAREST JAZZ FESTIVAL – 19 – 25 septembrie 2016

In aceasta toamna, orasul Bucuresti va rasuna pe ritmuri de jazz la cea de-a V-a editie a festivalului Bucharest Jazz Festival, organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, care se va desfasura in perioada 19 – 25 septembrie 2016, in Piata George Enescu.

Noul director artistic al festivalului este celebra cantareata de jazz Teodora Enache, dupa ce mandatul de trei ani al muzicianului Lucian Ban a luat sfarsit.

Bucharest Jazz Festival continua si anul acesta traditia evenimentelor care pun jazz-ul in centrul preocuparilor culturale ale bucurestenilor. Astfel, pe langa cele 5 seri de concerte, in cadrul carora vor urca pe scena artisti nationali si internationali de renume, vor avea loc pe toata perioada festivalului evenimente conexe precum lansari si expozitii, ce vor pune sub o alta lumina intreaga industrie a muzicii jazz. De asemenea, continua Programul New Jazz Works – lansat anul trecut la initiativa lui Lucian Ban, care are ca scop comisionarea unor noi opere de jazz, incurajand astfel muzicienii din Romania sa propuna noi creatii inovatoare scrise pentru un ansamblu de 2 pana la 10 muzicieni.