Cand se organizeaza Black Friday 2020 in Romania?

Cand se organizeaza Black Friday 2020 in Romania?

Black Friday este o sarbatoare tipic americana care a luat treptat amploare si in alte tari, printre care si Romania. Desi sarbatoarea shopping-ului la preturi reduse nu a fost niciodata lipsita de plangeri si probleme la noi in tara, iata ca ne apropiem deja de la al patrulea Black Friday, care speram ca va fi mult mai bine organizat decat editiile precendente.

Daca in 2011 desfasurarea evenimentului a lasat mult de dorit, pentru ca a lipsit o viziune clara si doar cateva magazine online au fost prezente, fiecare an a adus cu sine imbunatatiri, iar astazi Black Friday este deja un eveniment mult asteptat de catre amatorii de shopping online dar si offline.

Daca in America Black Friday are legatura cu o alta mare sarbatoare, cea de Thanksgiving, in Romania, comerciantii au mai multa libertate in ceea ce priveste organizarea sarbatorii reducerilor. De obicei, Black Friday este stabilit si in functie de zilele libere ale romanilor si de posibilitatile de livrare ale firmelor de curierat (pot interveni probleme la livrare din cauza zilei de 1 decembrie si de aceea se prefera stabilirea BF cu o saptamana inainte de reducerile din America).

Apoi, comerciantii romani au descoperit ca Black Friday este mai profitabil daca se intinde pe o perioada mai indelungata si nu se organizeaza intr-o singura zi, cum e traditia în SUA de 50 de ani.

Anul acesta asadar, cei mai mari retaileri online incep reducerile de pe 1 noiembrie si se intind pana la 2 decembrie. 

La Altex Black Friday tine pana pe 2 decembrie 2020.

Black Friday la Fashion Days are loc pe 11 noiembrie in acest an.

Cei de la F64 au avut o idee geniala. Inca nu au dat startul Black Friday, dar poti cumpara linistit ce ai nevoie, pentru ca vei primi inapoi diferenta, in cazul in care acel produs va intra in campania BF.

Black Friday a fost perceputa initial ca o sarbatoare a reducerilor dedicata in special magazinelor de produse IT&C, insa, treptat, multi alti comercianti au preluat traditia, incepand sa inteleaga oportunitatea oferita de Black Friday pentru cresterea vanzarilor. Astfel ca in Vinerea Neagra poti gasi foarte multe reduceri la haine, accesorii, jucarii, cosmetice. Totul este sa te informezi din timp asupra participantilor la eveniment si sa stabilesti in ce produse merita sa investesti cu aceasta ocazie.

Daca esti interesat de laptopuri, televizoare, telefoane mobile si alte gadgeturi, fii deci cu ochii pe oferte incepand cu ziua de vineri, 20 noiembrie, cand vor aparea cele mai mari discounturi, dar si în weekendul imediat urmator, in functie de cum isi alege fiecare magazin perioada reducerilor. Si pentru ca multi comercianti incearca sa „fure startul”, probabil ca si anul acesta vor fi multe magazine care vor incepe sa ofere promotii si reduceri inca din saptamana 16-22 noiembrie, asa cum s-a intamplat si in anii precedenti. 

In orice caz, fie ca esti amator de shopping, fie ca esti impotriva consumerismului excesiv, trebuie sa recunosti ca Black Friday reprezinta o ocazie excelenta de a face cateva investitii bune fara a-ti epuiza bugetul. In 2020 Vinerea Neagra se anunta a fi o sarbatoare de senzatie, datorita experientei acumulate atat de organizatori cat si de participanti, deci, fii cu ochii pe oferte incepand cu jumatatea lunii noiembrie. Spor la shopping!