Cum sa-ti folosesti week-end-urile

Cum sa-ti folosesti week-end-urile

Multa lume considera ca daca mucesti pana la epuizare, rezultatele vor fi spectaculoase. Acest lucru nu este insa adevarat. Exista un prag al orelor de munca, iar daca este depasit, productivitatea nu creste, ci scade. Oamenii de succes cunosc importanta activitatilor de relaxare in timpul liber. Ei folosesc week-end-ul pentru a-si reincarca bateriile pentru saptamana ce urmeaza. Dar acest lucru este mai usor de zis decat de facut.

Iata cateva sfaturi pentru a-ti folosi week-end-urile intr-un mod placut

  • Deconecteaza-te. Deconectarea este cea mai importanta strategie de week-end, pentru ca daca nu poti gasi o cale sa te detasezi de munca, e ca si cum n-ai fi plecat niciodata de la servici. Daca esti implicat non-stop in activitatile de servici, te vei expune in mod constant factorilor de stres, ce te vor impiedica sa te orietezi si sa ai mintea limpede.
  • Trezeste-te la aceeasi ora in fiecare zi. Multi dintre noi sunt tentati sa doarma mai mult in week-end, pentru a recupera orele de somn pierdute in timpul saptamanii. Dar aceasta nu este o idee prea buna, deoarece reprezinta o intrerupere a obiceiului de dormit din timpul saptamanii si iti va fi mai greu sa te trezesti de buna voie luni dimineata.
  • Reflecta si contempleaza. Reflecta in mod constant asupra lucrurilor pe care le ai de facut. Utilizeaza week-end-ul pentru a contempla care sunt factorii de natura sociala si economica care influenteaza domeniul tau de activitate sau care sunt calitatile si defectele personale ce afecteaza productivitatea la locul tau de munca. Reflectia este un instrument puternic de autoevaluare.   
  • Fa exercitii fizice. Nu ai timp de exercitii fizice in timpul saptamanii? Nici o problema; cele 48 de ore de timp liber din week-end iti ofera aceasta ocazie, pe care ar fi bine sa nu o ratezi. Exercitiile fizice ajuta in mod semnificativ la reducerea stresului. De asemenea, plimbarile in aer liber sunt un mod eficient de a stimula creativitatea. Toti oamenii de succes stiu ca cele mai inspirate idei iti vin in mijlocul naturii.
  • Petrece timp alaturi de familie. Unii dintre noi suntem atat de ocupati cu munca, incat ne ramane putin timp pentru a fi in mijlocul familiei sau pentru a ne vizita rudele. Astfel, poti profita de week-end-uri pentru a merge cu copiii in parc, pentru a merge cu persoana iubita la restaurant sau pentru a-ti vizita parintii.