(P)Cum va arata o vizita la coafor in starea de alerta? Care sunt noile reguli impuse de autoritati pentru saloanele de infrumusetare?

(P)Cum va arata o vizita la coafor in starea de alerta? Care sunt noile reguli impuse de autoritati pentru saloanele de infrumusetare?

Afla in articolul de mai jos raspunsurile la principalele intrebari legate de activitatea saloanelor de infrumusetare, frizeriilor si saloanelor de remodelare corporala din Romania in starea de alerta ca urmare a pandemiei Covid-19.

Salonul de infrumusetare a fost intotdeauna un mediu deosebit de intim. A fost locul in care aproprierea sociala nu era negociabila: hair-stylistul iti masa scalpul, frizerul se apleca pentru a-ti contura coafura, cosmeticianul iti aplica cu grija mastile si tratamentele cosmetice, pana si remodelarea corporala implica o interactiune destul de apropiata.

Toate acestea s-au oprit atunci cand coronavirusul a obligat saloanele de infrumusetare din multe tari sa isi inchida activitatea, rupand astfel temporar legatura dintre stilist si clientul fidel. Vizita la un salon de coafura nu va mai fi la fel, cel putin in viitorul apropiat.

Multi dintre noi ne bazam pe saloanele de infrumusetare pentru a ne ajuta sa cream imaginea pe care o aratam lumii, care joaca un rol important atunci cand vine vorba de stima noastra de sine.

Pe masura ce oamenii ies din aceasta „hibernare fortata”, acum au capacitatea de a avea grija de exteriorul corpului lor si constientizeaza cat de important este aspectul fizic.

Reguli pentru saloanele de infrumusetare pe perioada starii de alerta Covid-19

Iata care sunt regulile de distantare sociala care privesc saloanele de infrumusetare pe perioada starii de alerta cauzate de pandemia Covid-19.

 • Accesul serviciile saloanelor de infrumusetare se realizeaza cu programare prealabila, astfel incat sa nu existe persoane in  asteptare  in  interiorul  incintei,  asigurandu-se  o  suprafata minima de 4 mp pentru fiecare client si o distanta minima de 2 m, intre oricare 2 persoane.
 • La efectuarea programarii, clientul  va  fi informat asupra  faptului ca accesul  in interiorul incintei se va realiza doar dupa verificarea temperaturii, care nu trebuie sa depaseasca 37?C, sub rezerva absentei simptomelor virozelor respiratorii si cu dezinfectia mainilor. Operatorul economic are obligatia de a pune la dispozitie materialele si substantele necesare dezinfectarii.
 • Personalul angajat are obligatia de a purta in permanenta manusi si masca, iar dupa fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului si suprafetelor de lucru.
 • Mastile de protectie utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar manusile vor fi dezinfectate dupa fiecare client.
 • Incinta va fi aerisita la un interval de cel mult 2 ore.

Cum va arata o sedinta la coafor pe perioada starii de alerta?

Probabil ti se va parea ciudat sa intri intr-un coafor si sa gasesti sala de asteptare goala, dar este spre binele nostru. Iata cum va arata o sedinta la salonul de coafura pe perioada starii de alerta.

 • Totul incepe printr-o programare telefonica sau online, pe site-ul coaforului. Odata ce ai stabilit data pentru programare, cel mai probabil, iti vor fi aduse la cunostinta noile reguli si ce trebuie sa faci atunci cand ajungi la salon.
 • Ziua programarii a venit! Pentru a evita aglomerarea si interactiunea cu alte persoane, trebuie sa ajungi la salon fix la ora stabilita.
 • Vino cu masca! Igienizant de maini iti va fi pus la dispozitie in salon, la intrare.
 • Stilistul va purta manusi si masca, iar toate ustensilele folosite de acesta vor fi igienizate.
 • Pe durata sedintei, stilistul va incerca pe cat posibil sa pastreze distanta, fara sa-i afecteze munca.
 • Dupa terminarea sedintei, urmeaza plata, preferabil cu cardul, si o noua igienizare.

Din perspectiva oamenilor care trebuie sa aiba grija de corpul lor (cum arata, cum cred ei ca arata si cum se simt), nu este de mirare ca saloanele de infrumusetare, frizeriile si saloane de remodelare corporala sunt foarte importante pentru viata oamenilor si vor ramane, indiferent de context.

Fie ca ai nevoie de vopsirea parului la radacini, de un tratament pentru parul deteriorat, de ajustarea extensiilor de par sau de un tratament facial profesionist, fa-ti o programare la salonul de infrumusetare din Bucuresti sector 3 Beauty Play – un salon care te va rasfata cu servicii complete, din cap pana-n picoare, ca sa te simti frumoasa in fiecare zi.