(P) Diferenta dintre un cabinet stomatologic si o clinica stomatologica

(P) Diferenta dintre un cabinet stomatologic si o clinica stomatologica

Tu stii sa faci diferenta intre ce poate oferi un cabinet stomatologic si o clinica dentara? In functie de nevoi si asteptari, iata mai jos motivele pentru care doar unul dintre cele doua iti poate fi potrivit si de ce trebuie sa stii sa faci diferenta!

Cabinet Stomatologic vs Clinica Stomatologica

Cabinetul Stomatologic este locul unde isi desfasoara activitatea, de obicei, un singur medic dentist. De cele mai multe ori, este un spatiu restrans – o singura camera ce serveste drept cabinet pentru consultatii si care reuneste aparatura generala intr-un singur loc. Cabinetul dentar este des intalnit in policlinica sau scoala sau chiar la parterul unui bloc. Cel mai des, cabinetul dentar trateaza situatii dentare minore, cu ajutorul catorva echipamente si materiale, iar tratamentele complexe sunt redirectionate catre clinica stomatologica.

Clinica Stomatologica este o cladire in care exista mai multe camere, mai multe cabinete stomatologice si chiar alte incaperi – pentru sterilizare sau pentru depozitare. Intr-o clinica de stomatologie isi desfasoara activitatea mai multi medici specialisti, ce trateaza cazuri complexe utilizand tehnologie moderna si echipamente de ultima generatie.  

Deseori, pacientii cabinetelor dentare ajung sa fie redirectionati tot catre clinicile dentare, pentru simplul motiv ca la clinica de stomatologie pacientul poate fi preluat de catre medici pe diverse specializari si astfel tratamentul se poate efectua rapid si confortabil pentru pacient.

 Astfel, implantologia, chirurgia dentara, endodontia, ortodontia, terapia odontala, pedodontia sau protetica dentara pot ajuta pacientii sa rezolve tratamente intr-un singur loc!

Un alt lucru apreciat sincer de catre pacientii clinicilor dentare este si prezenta echipamentelor de radiologie in incinta clinicii.

Printre avantajele de a fi pacientul unei clinici de stomatologie se numara si faptul ca toti membrii familiei pot veni impreuna, sa isi trateze problemele dentare intr-un singur loc, deoarece in cadrul clinicii isi desfasoara activitatea medici pe toate specializarile: adulti, copii si seniori.

O clinica de stomatologie are o sala de asteptare, un loc confortabil cu canapele si reviste, unde poti astepta relaxat sa vina momentul in care asistenta te va invita in cabinetul medicului.

De asemenea, o clinica dentara profesionista va respecta istoricul medical al pacientului si va tine evidenta tratamentelor efectuate intr-o fisa a pacientului.

Tot responsabilul de la receptie va avea in evidenta controalele si igienizarile periodice, astfel ca nu mai ramane in grija pacientului cand vine momentul pentru un nou consult sau igienizare.

Proximitate vs Tratamente Complete si Complexe

De cele mai multe ori, apelam la medicul stomatolog pentru tratarea unei carii, a unei infectii sau pentru o plomba. Si, adesea, alegem cabinetul sau clinica stomatologica in functie de proximitate, mai ales daca locuim intr-un oras mare, precum Bucuresti. Vrem sa fie aproape de casa sau de locul de munca, pentru a nu pierde mult timp pe drum.

Insa, atunci cand ai nevoie de un tratament complex, precum implantul dentar cu sau fara augmentare osoasa/ grefa gingivala, nu mai iei in considerare criteriul proximitatii. Alegi un medic stomatolog competent, cu experienta. Nu mai conteaza daca trebuie sa strabati tot orasul pentru a ajunge la clinica, deoarece este o interventie importanta, care te va tine toata viata.

De asemenea, cand iti doresti o cosmetizare dentara, precum restaurarea cu fatete dentare, iarasi nu mai tii cont de localizarea clinicii, ci apelezi la un medic care da dovada de precizie si atentie la detalii.

Am intrebat reprezentantii Clinicii Stomatologice Swiss Ecodent Bucuresti si am aflat ca majoritatea clientii lor locuiesc sau muncesc in sectorul 2 (Zona Floreasca), unde este sediul clinicii, dar au si multi pacienti din alte sectoare din Bucuresti, care vin special pentru experienta si competenta echipei. Uneori, au si pacienti din orase din afara municipiului Bucuresti si chiar din alte tari.

Clinica Swiss Ecodent ofera pacientilor posibilitatea de a beneficia de servicii si tratamente aliniate la nivelul de inovatie, rigurozitate si profesionalism practicat in clinicile dentare din Elvetia si Germania. Daca iti este frica de dentist, afla ca la Clinica Stomatologica Swiss Ecodent din Bucuresti pacientii anxiosi pot apela si la serviciile de anestezie generala si inhalosedare, iar acest lucru este posibil atat pentru adulti, cat si pentru micii pacienti. Prin urmare, pacientii vin pentru a beneficia de o experienta completa si de tratamente complexe.

Acum stii diferenta dintre un cabinet stomatologic si o clinica dentara si poti alege in cunostinta de cauza!